ISU Crişana, în 2017 - cu 20% mai multe intervenţii faţă de anul precedent
29 de intervenţii au avut, în medie, în fiecare zi, anul trecut, salvatorii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana. Adică peste zece mii cinci sute de accidente, incendii sau alte situaţii de urgenţă. Cifrele reprezintă o creştere faţă de 2016 cu 20%, iar conducerea instituţiei preconizează o înmulţire şi mai mare în următorii ani a acestor tipuri de incidente.
Pericolul de pe acoperiș: trei din 10 case ard din cauza hornurilor defecte sau necurățate
Pericol de incendiu în Halkidiki. Focul din jurul Atenei a fost stins după trei zile. Dezastrul ar fi pornit de la un scurtcircuit
Un român a fost arestat în Grecia pentru că ar fi dat foc intenționat unei păduri
Grecia se ține de cuvânt și le oferă vacanțe gratis turiștilor evacuați din cauza incendiilor, anul trecut
Sobele și coșurile necurățate pot provoca tragedii
Arafat anunță măsurile după incendiul de la Ferma Dacilor
„O să murim, mamă, te iubesc”. Mesajul trimis de o tânără prinsă în incendiul care a avut loc în clubul din Spania
Furtunile au făcut ravagii în aproape toată țara
Incendiile din Rodos se văd din spațiu
În afara intervenţiilor medicale, din totalul de 1582 de intervenţii, cele mai multe au fost cele pentru incendii, peste opt sute. Aproape trei sute dintre ele au fost la locuinţe, anexe sau mijloace de transport. 42 la sută din totalul incendiilor au avut loc în mediul urban, iar 58 la sută în mediul rural.
În urma acestor evenimente, anul trecut, şase persoane au murit şi alte 16 au fost rănite.
Salvatorii estimează că în 2017 valoarea bunurilor salvate în urma incendiilor a fost de aproximativ 41 de milioane de lei, iar a celor distruse de flăcări a fost de 5,6 milioane de lei.
„Este o activitate din ce în ce mai intensă pe acest palier. Noi fiind un judeţ de tranzit atât pentru intern-extern, cât şi pentru alte judeţe pe nord-sud sau est-vest, numărul acestor transporturi va creşte cu siguranţă şi în anii următori”, a precizat colonelul Sorin Mihai Caba, inspectorul-şef ISU Crişana.
În cazul echipajelor SMURD, tot anul trecut, au avut loc peste 8.500 de misiuni, cu o medie zilnică de 23 de intervenţii, cele mai multe pentru accidente rutiere. Una dintre cele mai mari provocări ale salvatorilor de la ISU Crişana în 2017 a fost compensarea plecărilor masive din sistem în urma pensionărilor anticipate.
„Este mai greu să lucrezi cu un om care are doi sau trei ani experienţă raportat cu unul care a avut 25 sau 30 este cât se poate de evident. Dar eu cred că unitatea noastră este capabilă să-şi desfăşoare activitatea în condiţii foarte bune”, susţine inspectorul-şef ISU Crişana.
Pentru acest an, ISU Crişana ar putea fi beneficiarul a două proiecte cu finanţare europeană. Unul având ca scop dezvoltarea centrul de pregătire de la Sântion, iar cel de-al doilea presupune achiziţionarea de tehnică de intervenţie.
Redactor: Adrian Ciucuriţă
Operator: Norbert Hegeduş
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News