Emoţii la Facultatea de Drept din Oradea. 70 de tineri au primit diplomele de absolvire
Cu emoţia despărţirii de colegi, dar şi cu gândul la un sistem judiciar marcat de modificările aduse legilor Justiţiei. Aşa s-au prezentat astăzi, la cursul festiv, cei aproximativ 70 de absolvenți ai Facultății de Drept din Oradea. Mulți vor îmbrăca robele de avocați sau judecători și își doresc ca domeniul juridic să ajungă la stabilitatea de care are nevoie.
Cea mai mică inimă artificială din lume, concepută de o echipă de studenți din Iași
Profesorul Alfred Bulai, acuzat de abuz sexual
Scandal uriaș la admiterea de la Arhitectură în București
Violențe în campusuri din SUA
Greșelile pe care le fac studenții în sesiune
Universitățile din România pierd tot mai mulți studenți
Studenții Universității din București se plâng de condițiile din cămine
Prințesă pentru o noapte în Bulgaria
Locuințe demontabile, soluție pentru cazarea studenților din Viena
Emoționați și fericiți, absolvenții Facultății de Drept din Oradea și-au luat rămas bun de la dascăli și colegi. Cei care vor îmbrăca robele de avocat sau magistrat sunt conștienți că s-au pregătit pentru un domeniu marcat de modificările aduse legilor Justiției.
"Să fii la curent cred că este imposibil având în vedere multitudinea de modificări, dar cu ce mă interesează mi-aș dorit să fiu și încerc să țin pasul. Aș critica multe, pentru că legea penală începe să nu mai protejeze așa de bine cetățenii și persoana", este de părere Loredana Pașca, absolventã.
"Aceste modificãri nu au cum sã nu ne sperie, dar eu am convingerea cã într-o zi, nu în viitorul foarte îndepãrtat, lucrurile se vor reglementa. Pânã la urmã, poporul a demonstrat cã o voce puternicã poate sã întoarcã aceste modificãri din drum", spune Claudia Bonchiș, absolventã.
"Mă sperie modalitatea în care doresc să facă admiterea la Institutul Național al Magistraturii. La început, după ce terminai Dreptul, te înscriai, dădeai admitere indiferent de vârstă, prima modificare pe care au vrut să o introducă a fost să poți să dai examenul doar după vârsta de 30 de ani", susţine Codruța Costa, absolventã.
Pentru absolvenţi va urma examenul de licență, iar după aceea, perioada de stagiatură și alte examene de-a lungul anilor.
"Nu le va fi ușor, dar consider că prin munca lor și prin efortul pe care îl vor face pentru a discerne binele de rău vor reuși să înlăture tot ceea ce pare negativ sau chiar este negativ cu privire la justiție", consideră Mihaela Teacã, îndrumãtorul de an.
Alături de absolvenţi, au fost prezenţi părinţi şi prieteni, dar şi colegii din anul al treilea. După strigarea catalogului, tinerii au primit şi diplomele de absolvire.
Reporter: Anca Deac
Operator: Nobert Hegedus
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News