DN76 | Zona afectată de alunecări, reparată de urgenţă
Peste un milion şi jumătate de lei estimează specialiştii că va costa consolidarea dealului care a luat-o la vale în zona Vârfuri, la limita judeţelor Bihor şi Arad. În sumă sunt incluse şi lucrările de reparare a unei porţiuni din DN76 afectată de alunecarea de teren. Dealul va fi fixat cu ajutorul unor piloţi, iar trei izvoare din zonă vor fi colectate şi drenate. În acest fel se speră ca un incident asemănător celui de săptămâna trecută nu se va mai repeta.
În cât timp vor putea începe lucrările la Planșeul Unirii. Anunțul lui Nicușor Dan
Mărturiile șoferilor care au căzut în groapa uriașă de pe șosea
Imagini incredibile din timpul cutremurului din Taiwan. Au căzut bucăți din munte peste șoferi
Cel mai mare parc construit în ultimii 30 de ani în București-Ilfov stă închis la 4 ani de la startul lucrărilor
Statul la stat. Brăila își așteaptă bazinul olimpic
Apă până la genunchi pe străzile din Timișoara
De la gropi, la șosea cu valuri pe „Transalpina Clujului”
România va avea o nouă șosea spectaculoasă
Experiența pe E85 a unui român venit din străinătate
Alunecarea de teren a avut joi trecută, pe un tronson aflat între localitățile Criștiorul de Jos și Vârfuri. Pământul care începuse să o ia la vale acum două săptămâni a trecut peste parapetele de protecție și a blocat o bandă de circulație. Alunecarea de teren a avut loc pe un șantier abandonat în toamnă de o companie orădeană. Specialiştii au stabilit însă că firma nu este vinovată.
Ioan Mihaiu, prefectul judeţului Bihor: „Acel zid de sprijin, conform părerilor specialiştilor, fie alunecarea de teren trecea peste zid, fie rupea zidul. Deci zidul, aşa cum este prevăzut în proiectul de amenajare a drumului, nu ar fi făcut faţă la acea alunecare de teren.”
Conform reprezentanţilor Prefecturii Bihor, lucrările se vor face în regim de urgenţă, fie în regie proprie, fie cu ajutorul unei firme specializate. Pentru a evita producerea altor alunecări de teren, prefectul Ioan Mihaiu a cerut o situaţie a zonelor din Bihor unde ar putea avea loc astfel de evenimente. În următorii doi ani, acestea ar urma să fie securizate pe banii CNAIR sau ai Consiliului Judeţean Bihor.
Ioan Mihaiu, prefectul judeţului Bihor: „Am stabilit împreună cu domnul Caba să identificăm zonele din judeţ unde de-a lungul anilor s-au repetat aceste sitauţii de alunecări de teren.”
Prefectul de Bihor s-a referit şi despre lucrările de modernizare a Drumului Naţional 76, care ar putea fi reluate abia peste câteva luni. În acest moment caietul de sarcini se află la Bucureşti în analiză, iar reluarea procedurilor de licitaţie se va face cel mai târziu în luna mai.
Reporter: Adrian Ciucuriţă
Operator: Gabor Szilagyi
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News