Distracţie la pensiunile de la munte, în prima zi de Paşte
Cei care au ales muntele pentru petrecerea sărbătorilor de Paşte au avut parte de o vreme superbă. După noaptea de Înviere, au ieşit la iarbă verde, au jucat fotbal, iar cei mai curajoşi au făcut chiar baie în piscine încălzite. O zonă de munte foarte apreciată de turişti a fost comuna Remeţi, din Bihor, unde pachetele de Paşte s-au vândut cu câteva luni înainte.
Crăciunul la munte, preferat de turiști
Turiști surprinși de erupția unui vulcan
O ursoaică cu trei pui s-a repezit la turiștii care s-au apropiat de ea ca să-i facă poze, pe Transfăgărășan
Aglomerație pe autostrada A2 către mare și pe DN1, Valea Prahovei
Turiștii din Barcelona au fost alungați de la terase și atacați cu pistoale cu apă de localnici
Plajele de pe litoral, invadate de alge
România, ocolită de turiștii străini
Intervenții în munți după ploile torențiale
Iron Man de România: Salvamontiștii au testat un rucsac zburător
"Cojocul îl am de la străbunica mea, este un cojoc foarte vechi. Mă mândresc cu el şi tocmai asta e tradiţia aici, în zona noastră, de sărbători, să ne îmbrăcăm în costum tradiţional", a explicat Daniela Costea, reprezentanta unei pensiuni.
În aceastã ţinutã şi-au întâmpinat clienţii proprietarii unei pensiuni din Remeţi, judeţul Bihor. Tradiţia este încã o componentã importantã a turismului rural, iar clienţii care vin aici o fac pentru cã se simt ca acasã.
Temperaturile de peste 20 de grade din prima zi de Paşte i-au scos pe turişti în curtea pensiunii. Au fãcut baie, au jucat fotbal şi, când li s-a fãcut foame, s-au apucat sã-şi facã de mâncare.
"- Ce pregăteşti aici?
- O tocăniţă de miel tradiţională de Paşte, o reţetă proprie şi secretă a unui prieten. El mă ajută de la distanţă, e coordonator", explică un turist.
Clienţii au putut alege şi din oferta gastronomicã bogatã a pensiunii.
"Friptură din miel, ciorbă, drobul de miel, păstrăvul cu mujdei, o ruladă din porc, avem sarmalele cu mălai", a enumerat Adriana Costea, proprietara pensiunii.
Comuna Remeţi are o bisericã de lemn cu o istorie specialã. A fost construitã de Horia şi strãmutatã în localitate în 1877, când a fost sfinţitã. Pictura din interior este unicã în zonã.
"Pânza pictată aplicată pe lemn, pe scândură mai bine zis. Şi culorile şi nuanţele s-au păstrat din 1877, când a avut loc sfinţirea acestei biserici", explică preotul Dorin Hoca.
Un pachet de Paşte în pensiunile şi hotelurile din Bihor a început de la 120 de lei, camera dublã pe noapte, pânã la 1000 de lei de persoanã, cu patru zile de cazare, pensiune şi acces la piscinã şi SPA.
Reporter: Bogdan Băcilă
Operator: Constantin Gheorghiţă
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News