A început Târgul de Paște din Oradea
După o iarnă prelungită, orădenii sunt invitaţi să sărbătorească venirea primăverii în Piaţa Unirii. Cea de-a doua ediţie a Târgului de Paşte a debutat vineri. În centrul oraşului au fost aduse produse tradiţionale din comunităţile româneşti şi ungureşti din Bihor, o mini-grădină zoologică, ateliere de încondeiat ouă și jucării imense din lemn. Pe lângă acestea sunt organizate spectacole de teatru pentru copii.
Comercianții spun că plafonarea prețului la produsele românești i-ar falimenta
Cum arată centrul Capitalei după „bătălia de la Planșeul Unirii”. Muncitorii au strâns gardurile și au astupat gropile
Primarul Băluță renunță la Planșeul Unirii și lansează din nou acuzații către Nicușor Dan
O mașină a luat foc la Pasajul Unirii din București
Planșeul din Piața Unirii, în pericol de prăbușire
Un bărbat a căzut pe șine, la Piața Unirii
Plata cu cardul peste tot în România, inclusiv în piețe
Incident la stația de metrou Piața Unirii. Toți călătorii au fost evacuați dintr-un tren
Roșiile au devenit un lux
Sute de persoane au vizitat stand-urile din Piaţa Unirii în cele trei zile de când s-a deschis Târgul de Paşte. Cei mai mulţi vineri şi sâmbătă, când vremea a fost ceva mai plăcută.
"- E foarte frumos, foarte frumos. Văd că e mai bun decât anul trecut, arată mai bine, sperăm că anul celălalt o să fie și mai bine.
- Ați făcut și fotografii, vreți să le păstrați ca amintire.
- Da, avem în fiecare an am făcut", spune un vizitator.
"Foarte frumos și foarte variat. Sunt foarte multe tipuri de produse, bijuterii, tot ce îți atrage și te încântă. Şi sunt produse naturale acestea, deci omul le ia cu mai multă încredere."
"Găsim produse tradiționale din zona Bihorului, găsim activități pentru copii și un decor surprinzător. Evocăm atât sărbătoarea pascală, cât și primăvara care sperăm noi să ajungă, prin decorul pe care l-am realizat în Piața Unirii", a declarat Mihai Jurca, directorul APTOR.
Faţă de anul trecut, numărul standurilor cu produse tradiţionale a crescut. Sunt aproximativ 30 de căsuţe cu vinuri, produse din carne sau street food.
"Am produse din Ungaria: jumări de mangaliţă, slănină de mangaliţă. Am salam de cerb, de porc şi vită, cârnaţi de porc şi vită, curcan, cârnaţi de cal şi cârnaţi de porc picant şi nepicant", şi-a prezentat marfa Amalia Halasz, comerciant.
Nu lipsesc nici meşterii populari ori artiştii cu produse hand-made.
"Pe fiecare masă de sărbători ar trebui să fie un aranjament. Ceva care să îţi zică astăzi e sărbătoare, astăzi ne simţim altfel, astăzi suntem mai buni", spune Gabriela Dornea, comerciant.
"(Am adus - n.n.) produse tradiţionale, costume populare românesc, cu mărgele şi toate sunt lucrurile făcute de mână", se prezintă Elisabeta Gal, comerciant.
Târgul va rămâne deschis până pe 9 aprilie. La începutul acestei săptămâni şi lunea viitoare vor avea loc prezentări de tradiţii şi recitaluri ale unor ansambluri folclorice.
Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiță
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News