150 de saci cu gunoaie strânse de voluntari de pe malurile Crișului Repede
150 de saci cu gunoaie au fost strânse în câteva ore, de pe malurile Crișului Repede, în Oradea. Acțiunea de curățenie a fost făcută de câteva zeci de elevi de la școli din municipiu. Voluntarii au primit saci menajeri și mănuși cu ajutorul cărora au strâns toate deșeurile de pe malurile râului, de la podul CFR din cartierul Ioșia până în centrul orașului.
„Superman challenge” face noi victime în țară. Ce este și care pot fi consecințele
Numărul profesorilor pensionari la catedră, în creștere în ultimii ani
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Primarul din Constanța cere controale în 5 școli, pentru a verifica vizele de flotant
Cum învață zeci de copii din Gorj în săli de clasă cu calorifere reci
Scandal în Gorj, după ce un primar a suspendat transportul elevilor cu microbuzele școlare
Propunere a Ministerului: Elevii să-și schimbe locul în bancă în fiecare modul școlar
Situație aberantă într-o școală din Timiș. Deși există o clădire nouă, elevii fac cursuri în module
Deca, despre „camera de detenție”: E un spațiu în care și până acum școlile îi puteau separa pe cei care deranjează ora de colegii lor
Pentru Daria Hebriștea, elevă în clasa a VII-a la o școală din Oradea, a devenit o obișnuiță să se implice în activități de voluntariat. Este pentru a treia oară când participă la o astfel de acțiune de curățenie, alături de colegii ei.
”Am primit saci de gunoi, mănuși și urmează să adunăm deșeurile de pe malul Crișului. Am fost și anul trecut și sper că s-au mai îmbunătățit lucrurile”, susține Daria.
Echipați cu saci și mănuși, zeci de elevi au curățat malurile Crișului Repede, în Oradea. Au vrut astfel să le dea un exemplu tuturor celor care aruncă resturi și gunoaie pe unde apucă.
”Acolo unde sunt mesele și băncile sunt peste tot coji de semințe, doze și coșul de gunoi e la cinci pași, nici atât.”
”Nu-i frumos să faci asta, deoarece fiecare trebuie să aibă grijă de locul unde stă el.”
”Unii oameni se gândesc la ei, se gândesc că le e mai ușor să arunce un gunoi pe jos decât să se ducă la un coș de gunoi.”
”Este al cincilea an în care venim la igienizare. Ce vrem să le transmitem: dragostea pentru un mediu curat, încercăm să îi creștem cetățeni responsabili”, a precizat Anamaria Țirban, profesor.
Acțiunea a fost organizată de Administrația Bazinală de Apă (ABA) Crișuri cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, care se sărbătorește pe 22 martie.
”Ne-am propus să venim să dăm un exemplu. Administrația Bazinală de Apă Crișuri o încadrează în activitățile dedicate Zilei Mondiale a Apei, dar nouă ne place să credem că este doar un start al unor astfel de acțiuni”, susține Anca Mihociu, purtătorul de cuvânt al ABA Crișuri.
Voluntarii și specialiștii au observat că malurile apelor sunt pline de deșeuri mai ales primăvara, după topirea zăpezilor.
Reporter: Bianca Firezar
Operator: Ticu Gheorghiță
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News