Live

CTP: De trei luni de zile, eu nu înțeleg atitudinea Ministerului și ministrului Sănătății

Data publicării:
Vlad Voiculescu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cristian Tudor Popescu consideră că decizia CNSU de a permite freventarea fizică a cursurilor pentru elevii care au de susținut examene naționale, chiar dacă localitatea în care ei învață a intrat în scenariul roșu, este o hotărâre „rațională și binevenită”. Gazetarul consideră că pe termen lung, lacunele care au apărut în cunoștințele elevilor le vor afecta atât de grav viața, încât soarta lor ar putea fi comparată cu suferințele bolnavilor aflați la terapie intensivă. 

„Slavă proniei, de fapt, nu proniei, ci ministrului educației, domnului Cîmpeanu”, a comentat CTP vestea că CNSU a decis că elevii din anii terminali pot merge fizic la școală până la o rată de incidență a cazurilor de COVID de 6 la sută.

„Acesta este un fapt. Domnul Cîmpeanu s-a opus blocării, iarăși, a accesului fizic la școală al elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a argumentând, foarte corect, că asta duce la niște daune ireparabile. Aproape că am putea compara daunele aduse unor vieți omenești de ceea ce se întâmplă cu acești elevi cu suferințele celor aflați la ATI, pentru că pe termen lung, viețile acestor elevi sunt afectate grav, au deja un an de zile în spate de lipsă a școlii. Și acum, și examenele să le fie făcute praf?! Că online-ul ne-am lămurit demult ce înseamnă!”, a spus gazetarul.

El consideră că ministrul Cîmpeanu a făcut foarte bine că a susținut acest lucru și că a trimis solicitarea în acest sens către CNSU.

„E o hotărâre rațională și binevenită, fără niciun fel de discuție. Încă o dată, nu înțeleg atitudinea Ministerului Sănătății. De trei luni de zile eu nu înțeleg atitudinea ministerului și ministrului sănătății. Nu înțeleg!” - a mărturisit CTP. 

„Înainte de asta, de a interzice elevilor să se ducă la școală, aveam disputa cu orele de sport, care a fost până acum tranșată - sinistru cuvânt! - în favoarea Ministerului Sănătății, adică să poarte elevii mască la orele de sport, în sală”, a reamintit Cristian Tudor Popescu. „Nu se poate așa ceva! Eu sunt vechi sportiv și sunt și actual. Am jucat tenis cu masca pe față. Este groaznic! Este foarte greu, mai ales când se umezește din cauza transpirației, se udă masca și respirația devine dificilă, fragmentară. Eu am o anume condiție fizică, dar un elev de 10-11-12-14 ani, care e o structură mult mai firavă, este pus să facă așa ceva?” - a arătat CTP.

„Păi, ia să ne gândim puțin: ați văzut, de pildă, handbaliști, în sală, la meci sau la antrenament purtând mască? Ați văzut la baschet, la volei? Se desfășoară competiții, i-ați văzut la antrenament sau în sală purtând mască? I-ați văzut la tenis jucând tenis cu mască? Nu! Pentru că nu se poate așa ceva și știu foarte bine toți responsabilii în domeniul sportiv. De ce trebuie bieții copii?”, a continuat gazetarul.

El a spus că există și o soluție pentru rezolvarea acestei situații. „Dacă este prea frig acum, mai așteptăm două săptămâni, după care ies elevii afară, fără mască, și fac sport cu distanțare fizică. Asta e soluția de bun-simț, nu să-i chinui pe copii în săli, așa cum pretinde Ministerul Sănătății!”, a încheiat CTP.

Editor : Luana Pavaluca

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Orașul în care polițiștii locali merg să-i caute acasă pe elevii chiulangii, să vadă de ce nu merg la școală

VIDEO. Se introduc noi reguli legate de hrana elevilor în școli, pentru a preveni unele boli în rândul copiilor și adolescenților

„Superman challenge” face noi victime în țară. Ce este și care pot fi consecințele provocării devenite virală pe TikTok

Senatorul PSD Florian Bodog a fost condamnat cu suspendare într-un dosar de angajări fictive la Ministerul Sănătății

Partenerii noștri