Live

Valul de căldură se extinde în aproape toată țara. Zonele afectate de cod portocaliu de caniculă

Data actualizării: Data publicării:
Foto: GettyImages

Meteorologii au emis noi avertizări de caniculă pentru acest weekend. Valul de căldură se va extinde în aproape toată țara.

Avertizări meteo pentru sâmbătă, 24 august

Valul de căldură va persista și se va extinde. În Crișana, Banat, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, nordul și estul Munteniei și în Dobrogea continentală va fi cod galben caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 34...36 de grade.

În județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București este cod portocaliu

Aici, valul de căldură va persista pentru a douăsprezecea zi consecutiv.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36...38 de grade.

Avertizări meteo pentru duminică, 25 august

Meteorologii au emis pentru duminică un cod galben de caniculă pentru nordul și centrul Crișanei, vestul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, nordul Munteniei, cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea continentală.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 35...36 de grade.

În zilele următoare valul de căldură va persista în aceste zone, avertizează ANM.

Se extinde și codul portocaliu de caniculă. Acesta va viza județele. Arad, Timiș, Caraș-Severin, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Ilfov și municipiul București.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36...38 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 19 și 23 de grade și local vor caracteriza o noapte tropicală.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Meteorolog: În zonele afectate de inundații e posibil să mai plouă, dar nu la aceeași intensitate. Când se încălzește vremea

Temperaturi în creștere și ploi mai puține. Prognoza meteo pentru perioada 16-29 septembrie

Sunt așteptate ploi de 40 de litri pe metru pătrat în județul Vaslui. Ministrul Mediului: Ne face să fim în alertă

Polonia a mobilizat mii de soldați pentru a interveni în urma inundațiilor devastatoase din țară. Un oraș întreg urmează să fie evacuat

Partenerii noștri