Live

Un nou record pentru cea mai caldă noapte din istoria înregistrărilor meteo din România: temperatura nu a coborât sub 29,8 grade C

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

La Oravița a fost stabilit marți un nou record pentru cea mai caldă noapte de când există date meteo în România, potrivit HotNews. Minima dimineții a fost de 29,8 grade Celsius. Temperatura este cu 13 grade peste valorile normale pentru jumătatea lui iulie.

Oravița stabilise luni un nou record pentru cea mai ridicată minimă nocturnă din România: 29,6 grade Celsius, iar acest record a fost depășit miercuri, pe 17 iulie. Luni era depășit un record ce data de acum 24 de ani, tot de la Oravița, unde în dimineața lui 22 august 2000 fuseseră 28,8 grade Celsius.

Clima este blândă la Oravița, fiindcă zona este apărată de vânturile reci, este expusă la soare și se simte și influența climatului mediteranean. Orășelul se află între dealurile Oraviței și Munții Aninei.

Media temperaturilor la Oravița în iulie 2024 este până acum de peste 27 de grade Celsius. În cea mai răcoroasă dimineață, pe data de 4 iulie, minima a fost de 12,5 grade Celsius, iar cea mai ridicată temperatură de după prânz a fost de 38,8 grade Celsius, pe 14 iulie.

Pe 17 iulie 2024, temperatura a rămas în jurul a 30 grade Celsius pe parcursul nopții și în primele ore ale dimineții. După aceea a crescut, iar la ora 11:00 a ajuns la 35 de grade Celsius.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri dimineață, o avertizare cod galben de furtuni în mai multe județe din țară. În vigoare sunt și avertizări de caniculă, iar meteorologii anunță temperaturi de până la 42 de grade.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Avertizare meteorologică. Codul portocaliu de ploaie se menține județele Iași, Vaslui și Botoșani

Prognoza meteo pe patru săptămâni. Cum va fi vremea până la jumătatea lui octombrie

Europa Centrală se pregătește pentru cele mai grave inundații din ultimele decenii. Trecerea ciclonului Boris este așteptată în weekend

Prognoza meteo: Urmează două zile cu temperaturi de peste 30 de grade. În weekend, vremea se schimbă radical

Partenerii noștri