Live

Cum va fi vremea în ziua primului tur al alegerilor prezidenţiale şi a referendumului local din Bucureşti

Data publicării:
Cum va fi vremea în ziua primului tur al alegerilor prezidenţiale. Foto: Profimedia

Meteorologii anunţă că în 24 noiembrie, ziua în care se desfăşoară primul tur al alegerilor prezidenţiale, dar şi referendumul local iniţiat de primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, vremea va fi frumoasă, dar rece, potrivit News.ro.

Potrivit prognozei meteo pentru următoarele şapte zile, realizată de Administraţia Naţională de Meteorologie, în intervalul 24 noiembrie, ora 8:00 - 25 noiembrie, ora 08:00, vremea în ţară va fi în general frumoasă, dar rece mai ales dimineaţa. Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul zilei în zona Carpaţilor Orientali, iar noaptea în toate masivele montane şi temporar în restul teritoriului.

Pe arii restrânse în Carpaţii Orientali şi Meridionali se vor semnala precipitaţii slabe, predominant ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale în zona montană înaltă, iar la începutul intervalului şi pe litoral.

Temperaturile maxime în intervalul menţionat se vor încadra, în general, între 0 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 grade în zonele depresionare şi 2...3 grade în Dealurile de Vest. Dimineaţa şi noaptea, izolat, va fi ceaţă.

Şi la Bucureşti în aceeaşi perioadă vremea va fi frumoasă, dar rece dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări în cursul nopţii. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 7...8 grade, iar cea minimă de -2...0 grade.

În cursul zilei de luni şi până marţi dimineaţă, în regiunile vestice şi sud-vestice, valorile termice se vor situa în jurul celor normale în această perioadă, însă în restul ţării vremea va fi rece. Vor fi înnorări mai persistente în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali unde pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, mai ales ninsori, iar în restul teritoriului cerul va fi temporar noros şi probabilitatea pentru precipitaţii redusă.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 7 grade, mai ridicate, până la 10...11 grade, în Crişana, Banat şi Oltenia; minimele termice vor fi cuprinse între -7 şi 2 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane, dar şi uşor mai mari în dealurile din Crişana. În cursul nopţii, pe alocuri se va forma ceaţă.

Vremea va fi rece şi la Bucureşti în acest interval, cu cer variabil şi înnorări temporare. Vântul va sufla în general slab şi temperaturile vor fi: cea maximă de 5...6 grade şi cea minimă de -4...-1 grad. La sfârşitul nopţii de luni spre marţi, vor fi condiţii de ceaţă.

Pentru săptămâna viitoare, de marţi dimineaţă şi până vineri dimineaţă, meteorologii estimează că valorile termice vor fi în creştere treptată, se vor situa în general în jurul celor normale în această perioadă şi local, îndeosebi în regiunile sudice, peste mediile multianuale. Începând de miercuri, probabilitatea de ploaie va creşte în

vestul şi în sudul ţării, iar în rest pe spaţii mici vor fi precipitaţii mixte.

În Capitală, valorile termice vor fi în creştere treptată şi vor deveni mai ridicate decât normele perioadei. În a doua parte a

intervalului va creşte probabilitatea de ploaie.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Avertizare meteo: rafale de vânt de până la 90 km/h și viscol. Care sunt zonele vizate

Vremea se încălzește de Revelion. Prognoza meteorologilor pentru următoarele zile

Noi avertizări de vreme severă. Cod portocaliu de viscol la munte și vânt puternic pe litoral

Vreme severă de Crăciun. Zonele afectate de nisori și vânt puternic

Partenerii noștri