Live

Cod galben de ploi. Vremea se schimbă radical în toată țara, vor fi ploi, vijelii și grindină

Data actualizării: Data publicării:
Ploile se extind, iar în următoarele două zile vor afecta întreaga țară. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Ploile se extind, iar în următoarele două zile vor afecta întreaga țară, anunță meteorologii care au emis un cod galben de averse, vijelii și grindină și o avertizare meteo.

Meteorologii au emis o informare meteorologică, în vigoare de azi, de la ora 10.00, până joi la ora 20.00. Potrivit ANM, aria ploilor se va extinde treptat și  va cuprinde cea mai mare parte a țării.

Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice și pe alocuri de intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15...25 l/mp și pe alocuri de peste 40 l/mp.

De azi, de la ora 16.00, timp de 24 de ore va fi în vigoare o avertizare Cod galben de ploi însemnate cantitativ. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei, în Carpații Orientali și jumătatea de est a Carpaților Meridionali vor fi perioade cu averse și cu caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25...30 l/mp și pe alocuri de peste 40...50 l/mp.

Prognoza specială pentru București: averse și descărcări electrice

De la ora 10.00 a intrat în vigoare o prognoză meteo specială pentru București, valabilă până joi seara, la ora 20.00.

Vremea va fi în general instabilă. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, posibil moderate cantitativ (10...15 l/mp), însoțite și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi de 22...24 de grade, iar cele minime de 10...13 grade.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

România, sub amenințarea apelor. Avertizări meteo pentru zonele afectate deja și nou risc de inundații. Care e situația în Europa

Cod galben de ploi torențiale în Moldova și nordul Dobrogei. Când intră în vigoare avertizarea

Stare de alertă în Vaslui și Galați. S-a produs o nouă viitură

Meteorolog: În zonele afectate de inundații e posibil să mai plouă, dar nu la aceeași intensitate. Când se încălzește vremea

Partenerii noștri