Video Canicula face prăpăd în țară: Zeci de persoane au leșinat din cauza căldurii. ANM avertizează că urmează zile de foc
125 de recorduri de temperaturi au fost doborâte în ultimele două zile în România și, dacă valorile extreme se vor menține, ar putea fi doborât și un record de temperatură de acum aproape 80 de ani. Pentru a veni în sprijinul populației pe timp de caniculă, autoritățile au dechis mai multe centre de prim ajutor în toată țara. De asemenea, apelurile la 112 au curs necontenit. Numai în Capitală, peste 1.400 de oameni au sunat la Ambulanță după ce li s-a făcut rău.
Concurență mare la rezidențiat. Jumătate dintre candidați vor ajunge șomeri
Meteorologii anunță vreme caldă
Cazul băiatului mort în camera de gardă: chirurgul pediatru nu a fost sunat să intervină, iar doctorul de gardă a refuzat consultul
Val de anchete în Târgu Jiu, după moartea băiatului de 16 ani în camera de gardă
Vremea se schimbă radical
Un medic din Mureș e acuzat că a refuzat un caz, iar pacientul a murit
Val de frig și ploi peste România
Membrii unui echipaj de pe ambulanță din Gorj au luat o pauză în timpul unei misiuni de urgență. Motivul ireal pe care l-au invocat
Cum va fi vremea în ultima săptămână din septembrie
Codul roșu de căldură extremă ar putea fi prelungit
Veștile de la meteorologi nu sunt deloc bune. Codul roșu de căldură extremă ar putea fi prelungit până spre finalul săptămânii viitoare. De altfel, în această perioadă ar putea fi doborât un record de temperatură de acum aproape 80 de ani.
„Codul roșu a fost extins și pentru 15, 16 iulie. Ne așteptăm la temperaturi de 37-42 grade la debutul săptămânii. În restul țării, unde e cod portocaliu, vor fi valori de 35-40 grade. Pe litoral 32-35 grade Celsius. Disconfortul termic e deosebit de accentuat. Valul de căldură persistent va fi de interes și pentru ziua de miercuri, mijlocul săptămânii viitoare, când ne așteptăm în continuare la temperaturi de 35-42 grade. De abia de joi, în jumătatea sudică vor fi valori de 35-40 grade Celsius”, a spus la Digi24 Elena Mateescu, director ANM.
Pentru a veni în sprijinul populației pe timp de caniculă, autoritățile au dechis mai multe centre de prim ajutor în toată țara.
Români par să fi învățat lecția pe timp de caniculă și evită ieșirile în aer liber în miezul zilei, dar chiar și așa, apelurile la 112 au curs necontentit. Numai în Capitală, peste 1.400 de oameni au sunat la Ambulanță, după ce li s-a făcut rău. Au fost și zeci de persoane care au leșinat din cauza căldurii extreme. Medicii spun că hainele pe care le îmbrăcăm în aceste zile pot face diferența. Și consumul de apă regulat.
Recomandările medicilor
Peste 1.400 de oameni din Capitală au sunat astăzi la Ambulanță, pentru a cere ajutorul în cea mai fierbinte zi din an. Numai în ultimele ore, zeci de persoane au leșinat din cauza căldurii extreme. Medicii ne recomandă ca în perioada caniculei să evităm deplasările la orele prânzului, să folosim îmbrăcăminte ușoară și să ne hidratăm constant la un interval de 20 de minute.
Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov: „Dacă totuși suntem obligați să plecăm de acasă vom purta îmbrăcăminte lejeră, vaporoasă, din fibre naturale, de culoare deschisă, care să acopere cât mai mult din suprafața corporală. Capul va fi protejat cu pălărie, șapcă sau se va purta umbrelă. Și, atenție, cel mai important lucru: nu plecăm niciodată de acasă fără să avem la noi o sticlă cu apă, pentru a ne hidrata. Vom consuma un pahar de apă, de ceai, de iaurt, de suc neîndulcit la 20 de minute.”
Citește și:
-
Cum trebuie să folosim aerul condiționat pe caniculă. Trucuri pentru a evita facturi uriașe la energie
-
Codul roșu de caniculă a fost prelungit până marți. Temperaturile trec de 42 de grade. Recomandările medicilor
- Cum să adormi când afară este foarte cald
Editor : B.C.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News