Live

Studiu. Cei mai mulți români merg o singură dată în vacanță în acest an, pentru o perioadă mai scurtă de 7 zile

Data publicării:
Românii pleacă în vacanțe pentru perioade scurte. Foto: Profimedia

Anul acesta, arată un studiu, mulți români vor merge doar o singură dată în vacanță, cel mai probabil pentru o perioadă mai mică de 7 zile.

Conform rezultatelor studiului realizat de Reveal Marketing Research, 54% dintre turiştii români şi-au planificat o singură vacanţă pentru vara aceasta, în timp ce 30% intenţionează să aibă două, iar 15% au planificat trei sau mai multe.

Referitor la durata vacanţei principale din acest an, cei mai mulţi dintre români menţionează o perioadă sub 7 zile (44%) sau un interval de 7-10 zile (36%).

Unde merg românii în vacanță

"În rândul reprezentanţilor Generaţiei Z, cu vârste cuprinse între 18-24 ani se observă tendinţa mai pronunţată de a planifica vacanţe mai scurte de 7 zile (52%). În contrast, cei cu vârste între 35-44 de ani se diferenţiază ca fiind cei care îşi planifică vacanţe mai lungi, 19% menţionând o durată de 11-14 zile (vs. 15% total eşantion), iar 12% vacanţe de peste 14 zile (vs. 6% total eşantion).", susţin autorii studiului.

În ceea ce priveşte preferinţele de cazare, 43% dintre turiştii români au făcut o rezervare la un hotel, 31% au ales o pensiune, iar 15% au optat pentru apartament sau Airbnb. În funcţie de vârstă, persoanele mature peste 55 ani preferă în special hotelurile (54%), iar cei între 45-55 ani pensiunile (38%).

Conform aceluiaşi studiu, 56% dintre turiştii români şi-au planificat vacanţa de vară anul acesta în perioada de vârf a sezonului (Iulie-August), procent semnificativ mai mic comparativ cu vara anului trecut (65%). Astfel, 22% au ales perioada mai-iunie, iar 21% au ales să îşi planifice vacanţa în septembrie sau mai târziu.

Conform comentariilor realizatorilor studiului, "Anul acesta, observăm o creştere semnificativă a tendinţei de a planifica vacanţele în extrasezon şi o sensibilitate sporită la condiţiile meteorologice extreme, cum ar fi codul roşu de caniculă pe care ţara noastră îl traversează în acest an."

 

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Creierul de mamă” sau cum schimbă sarcina sistemul nervos central al femeilor: materia cenușie scade. Explicațiile specialiștilor

Criza superbacteriilor s-ar putea agrava, ucigând aproape 40 de milioane de oameni până în 2050, estimează un studiu

Studiu: Copiii care folosesc creme hidratante și loțiuni de plajă sunt expuși la niveluri mari de ftalați care le perturbă hormonii

Efectele pandemiei asupra adolescenților, descoperite într-un nou studiu. Cum le-a fost afectat creierul

Partenerii noștri