Live

Video Doi din trei români preferă să-și facă vacanța în țară: „În afară am fost, e mult mai civilizat, dar ne-am obișnuit aici”

Data actualizării: Data publicării:
Chiar dacă postările din vacanță din alte țări cu milioane de turiști arată condiții mai bune, timpul petrecut pe drum este cel mai mare obstacol pentru români. FOTO: Shutterstock

Doi din trei români preferă ca destinație de vacanță țara noastră. Fie la mare sau la munte, românii sunt mai consecvenți când vine vorba de concedii. Chiar dacă postările din vacanță din alte țări cu milioane de turiști arată condiții mai bune, timpul petrecut pe drum este cel mai mare obstacol pentru români. 

Antonia și David sunt plecați în Belgia de 16 ani, sunt originari din Satu Mare și se întorc să redescopere România.

- „Aradul, Timișoara, acum Brașov și weekend-ul ăsta mergem la București, după aceea la Constanța, facem Sibiu, Transfăgărășan, locurile turistice”.

Familia Popa este din județul Giurgiu. Ei preferă să își facă toate vacanțele în România, iar pentru acest sezon estival au ales ca destinație Eforie.

- „Încurajăm turismul în România și este plăcut să fii la tine în țară. Cazarea este ok, numai că prețurile de masă sunt ridicate, atât la băuturi, cât și la mâncare.”

Valerian a locuit timp de 15 ani în Spania și s-a întors în România. Toate vacanțele și le petrece pe litoralul românesc.

- „Ne-am obișnuit deja aici, mai ales în Eforie e liniște, cu copii venim, e destul de ok, e ok pentru copii, e aproape.”

Mădălin lucrează în București. Anul trecut a mers într-o vacanță în Italia, dar costurile de acolo, susține el, sunt chiar și de două ori mai mari.

- „În țară e mai accesibil pentru noi, tinerii, să zicem așa, care nu avem posibilitatea în funcție de job. În afară am fost, e mult mai civilizat, dar e mai ok în țară cu familia, cu prietena.”

„Românii sunt printre cei mai consecvenți turiști europeni”

Cristi Pitulice - consultant în turism: „Românii sunt printre cei mai consecvenți turiști europeni și asta din mai multe motive. În primul rând, noi unde ne simțim bine revenim cu drag și asta nu se întâmplă doar în România, avem cazuri de persoane care se duc la același hotel sau aceeași pensiune timp de peste 20 de ani.”

- „Suntem obișnuiți, suntem mai în vârstă și avem amintiri plăcute.”

- „Avem o țară foarte frumoasă și păcat că mulți preferă să meargă în afară.”

Patru din 10 români care merg în vacanță își permit să aloce peste 3.000 de lei pentru un concediu, în încercarea de a acoperi și creșterile de preț.

Roxana Ilinca - agent de turism: „Se observă clar o ușoară creștere de 5 până la 8% pentru pachetele de early booking pentru aceeași perioadă, aceeași familie și rezervare făcută din timp.”

Aproximativ 30% dintre români preferă litoralul românesc, în timp ce un număr egal preferă stațiunile montane din țara noastră.

Editor : B.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A rupt tăcerea, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher. Cum ”comunică” germanul, la 11 ani de la accident

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Alți peste 70 de români au fost aduși din Liban în țară, cu o aeronavă a MApN

„Evitați orice călătorie” în Liban, avertizează MAE. Câți cetățeni români și-au înregistrat prezența la ambasada României din Beirut

Iohannis, despre eliminarea vizelor pentru românii care călătoresc în SUA: Semnele nu sunt rele

Trei infractori români au ajuns pe lista celor mai periculoși răufăcători căutați de Europol. Pentru ce sunt dați în urmărire

Partenerii noștri