Live

A murit regizorul Bogdan Budes. Anunțul a fost făcut de fratele său

Data actualizării: Data publicării:
Bogdan Budes

Regizorul și traducătorul Bogdan Budes a murit după ce a suferit un infarct, în noaptea de joi spre vineri. Anunțul a fost făcut de fratele său, Radu Budes, pe pagina sa de Facebook. Bogdan Budes avea 52 de ani.

ACTUALIZARE. Teatrul de Artă din București precizează că Bogdan Budes nu a ocupat funcția de director al instituției, ci a fost regizor și traducător independent.


"Fratele meu, Bogdan, a decedat ieri în urma unui infarct. Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească", este mesajul postat de Radu Budes.

Bogdan Budes are studii în filosofie la Universitatea din București (1991-1996) și a terminat regie de teatru la Masterskaya (Atelierul) lui Piotr Naumovici Fomenko din Moscova, în perioada 2007-2010.

În anul 2013, a fost selecționer la Festivalul Național de Teatru Independent. A făcut și asistență de regie pentru mai multe spectacole, printre care, în 2012, Năpasta de I. L. Caragiale, regizat de Cristi Juncu.

Acesta a fost traducător dramatic începând cu anul 2003, având traduceri din limbile rusă (Evgheni Grișkoveț, Ivan Vîrîpaev, Mihail Bulgakov), engleză (S. Beckett, David Mamet, Enda Walsh, Edward Albee, Martin McDonagh, Neil LaBute, Rajiv Joseph), franceză (Jean Claude Carrière).

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Doliu în handbalul românesc: A murit Valentin Samungi, fost component al formației care a câștigat titlul mondial în 1970

Sistemul airbag Takata a cauzat încă un deces în SUA. La nivel mondial, cel puțin 36 de persoane au fost ucise

Regizorul Dan Necșulea, unul dintre realizatorii de prim plan ai programelor Televiziunii Române, a murit. Programe in memoriam la TVR

Fostul premier libanez Salim Hoss a murit la vârsta de 94 de ani

Partenerii noștri