Peste 50 de noi substanțe chimice, identificate în organism. Mihaela Bilic: Este un semnal de alarmă, un preț al comodității
Cercetătorii au detectat peste 50 de noi substanţe chimice din mediul înconjurător în organismul uman. Sunt în principal compuşi despre ale căror efecte asupra sănătății se știu foarte puține informații.
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Amendă uriașă: 45.000 de lei pentru un timișorean care a dat foc deșeurilor în spatele curții
Mii de tone de gunoi și deșeuri intră lunar în România sub formă de donații. Ministrul Mediului trage un semnal de alarmă
28% dintre gravidele din România consumă alcool, bebelușii se nasc în sevraj
Incendiu puternic lângă Centura Capitalei
Descinderi cu scandal la un depozit ilegal de fier vechi din Călărași
Aproape 50.000 de români au plecat definitiv din țară anul trecut
Alimente pe care le găsim în meniul zilnic conțin compuși cancerigeni
Returnarea garanției la predarea ambalajelor reciclabile se amână
Unii dintre acești compuși se regăsesc în produsele de larg consum, cum ar fi tigăile antiaderente, cutiile de pizza și alte ambalaje, dar și în produsele cosmetice.
Constatările a fost făcute în cadrul unui studiu la care au participat femei însărcinate. În cadrul studiului, au fost evaluați imediat după naștere și copiii pe care i-au adus pe lume. Nu se știe deocamdată ce efect au asupra sănătății 37 dintre cele 50 de chimicale.
Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat la Digi24 că acest studiu arată care sunt provocările unui stil de viață comod în care tendințele sunt spre alimente procesate și spre servirea din recipiente de plastic, de unică folosință.
"Avem un ficat care este o uzină de toxifiere a lucrurilor rele care pot intra în organism. Toate aceste elemente care nici nu sunt identificate și al căror efect pe termen lung nu îl știm trebuie să nu depășească capacitatea organismului de a se proteja.
Trebuie ținut cont însă de faptul că studiul a fost făcut în rândul americanilor, care nu au un stil de viață tocmai sănătos. Este un exemplu de așa nu. În America, lucrurile au scăpat de sub control ca obiceiuri alimentare și ingrediente alimentare. Din cauza comodității nu mai sunt folosite farfurii clasice, se mănâncă din farfurii de unică folosință.
Despre plastic s-a vorbit în legătură cu anumiți componenți care trec în organism. Această industrializare, acest stil de viață comod vine cu avantaje și dezavantaje. Să ne gândim că recipientele de plastic sunt periculoase, să nu mai mâncăm atât de multe produse procesate, să ne întoarcem la gătit. Să mâncăm din farfurii, nu din plastic.
E un semnal de alarmă pentru un stil de viață care nu merge într-o direcție bună. Comoditatea de multe ori este plătită. În secolul XXI este o provocare cum să faci să trăiești, să mănânci mâncare gătită, nu procesată", a explicat Mihaela Bilic.
Editor : Georgiana Marina
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News