Reţeta săptămânii | Salată de pui marinat în citrice şi busuioc
La sfârşit de săptămână vă invităm să aflaţi cum se prepară o salată caldă cu pui marinat în citrice şi busuioc. E un preparat simplu de pregătit şi nu necesită mult timp în bucătărie.
Sarmalele, vedete la o emisiune TV în Spania
Campania electorală nu a ajuns în cătunele din munți: „N-am știut”
A început sezonul petardelor, iar internetul este plin de oferte ilegale
Înotători lăsați fără bazin, după ce căldură și apa caldă au fost sistate din cauza unor datorii de sute de mii de lei
Câți bani reușesc să economisească, în medie, românii de la o lună la alta și ce fac cu ei
Vreme extremă în România. Vântul puternic a făcut prăpăd în mai multe județe
Mai mulți copii de la o grădiniță din Timișoara au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară
Mașini vandalizate într-o parcare din Constanța. Șoferii și-au găsit cauciucurile sparte
Doi nevăzători, agresați într-o biserică din București, după ce au intrat cu câinii ghizi. „Ne-au amenințat că ne taie picioarele”
Pentru această reţetă avem nevoie de pui, vin roşu, cartofi, rucola, busuioc, ceapă roşie şi ulei de măsline. La acestea se adaugă foi de dafin, păstârnac, sare şi piper.
"Vom folosi pui, pe care l-am gătit la cuptor, la 200 de grade Celsius, carnea pe os are un gust foarte bun. Avem aici un dressing de vin roşu cu suc de portocale, suc de lămâie, stafide, foi de dafin şi câţiva cartofi fierţi pe care i-am adăugat la sfârşit."
Puiul fiert anterior este dezosat, timp în care dressingul este încălzit la foc mic. De asemenea, ceapa tăiată inele, peste care se adaugă sare şi piper, este caramelizată într-o tigaie încinsă.
"Presărăm un pic cu sare ceapa şi puţin piper - va adăuga un pic de dulceaţă preparatului acestuia. Sosul este cald şi îl vom turna peste cărniţa de pui."
Pentru ca salata să aibă un gust autentic, este recomandat să folosiţi şi păstârnac, care îi va da şi un alt aspect preparatului la final.
"Voi face cipsurile de păstârnac, îl punem în friteuză la o temperatură de 150 de grade."
La final, totul se amestecă într-un bol, după care se aşează în farfurie, iar deasupra se toarnă dressingul şi puţin ulei de măsline.
"Am păstrat aici un pic de dressing separat ca să prezinte...şi pentru un efect vizual un pic de ulei de măsline să separe dressingul pe care l-am pus mai înainte. Vă dorim poftă bună!"
Redactor: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News