Meniul Suveranului Pontif. Ce va mânca Papa Francisc în România
Vizita Papei Francisc în România este una istorică și mult așteptată pentru mii de oameni, iar pentru buna desfășurare a evenimentului au fost implementate o serie de măsuri drastice de securitate, pelerinilor recomandându-se să coopereze cu voluntarii și organizatorii.
În mod previzibil, pentru vizita Papei au fost luate măsuri de securitate drastice. Pe teritoriul Bucureștiului va funcționa un plan integrat de securitate de cel mai înalt grad, considerat că fiind unul identic cu cel întâlnit la o vizită a președintelui Statelor Unite.
Papa Francisc va opta pentru un meniu mediteranean – italienesc pe durata vizitei sale în România şi „nu va avea timp să savureze mâncarea românească”, au declarat pentru Mediafax surse din cadrul Bisericii Catolice din România.
Suveranul Pontif va avea un meniu simplu, dar foarte bogat în legume. Potrivit presei din Italia, Papa Francisc preferă să consume legume şi verdeţuri de sezon cu ulei de măsline.
În general, la primul fel, Papa alternează orezul (risotto) cu paste „în alb”, iar la felul doi preferă carne albă sau peşte proaspăt, scria recent repubblica.it. La desert, Suveranul preferă fructele de sezon.
Potrivit reprezentanţilor Bisericii Catolice din România, pe parcursul celor două nopţi petrecute în România, Papa Francisc va fi cazat la Nunţiatura Apostolică din Bucureşti, acolo unde, în urmă cu 20 de ani, a fost cazat şi Papa Ioan Paul al II-lea.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News