Live

Video Singura grădină zoologică din țară unde vizitatorii pot admira Panda roșu, o specie pe cale de dispariție

Data publicării:
Panda roșu este o rudă de dimensiunea unei pisici a ratonilor și a dihorilor și nu face parte din familia urșilor, așa cum se credea inițial. Credit foto: Guliver/Getty Images

Un milion de specii de animale și plante ar putea dispărea înainte de finalul secolului, din cauza schimbărilor climatice și a poluării. Iar extinderea zonelor locuite pune în pericol tot mai multe animale sălbatice, atrag atenția specialiștii, așa că e datoria oamenilor să aibă grijă de natură. Incendiile de vegetație de anul acesta, mai extinse ca niciodată în România, au distrus habitalele a mii de specii. Parte din cele salvate în timpul intervențiilor au ajuns în grădini zoologice ori sanctuare. La Brașov, de Ziua mondială a animalelor, unele au putut fi admirate la Grădina Zoologică. Iar curioșii au putut face cunoștință cu Peggy și Benjamin, singurele exemplare de Panda roșu din România.

Panda-ul roșu este vedeta de la Zoo Brașov. Atrage toate privirile și îi place să fie fotografiat.

"Grădina zoologică din Brașov e singura din țară în care vizitatorii pot admira Panda roșu, o specie pe cale de dispariție. Aici, sunt două exemplare, Peggy și Benjamin, și pot mânca pe zi până la 20 de mii de frunze de bambus", transmite Maria Colciar, jurnalist Digi24.

"- E pentru prima dată, e frumos!
- Ce animale v-au plăcut cel mai mult?
- Panda roșu, foarte fain!", spune o vizitatoare.

"- Urșii ne-au plăcut cel mai mult. Spune, tati! Ce facea ursul?
- Ursul se dadea pe tobogan."

"Cred ca cel mai important lucru ar fi faptul că toți suntem actori foarte importanți în păstrarea echilibrului ecologic și că toate deciziile pe care le luăm noi pot influența sau nu viața unor animale", a declarat, pentru Digi24, Oana Voicu, reprezentant Zoo Brașov.

A fost și Ziua mondială a îngrijitorilor. Iar copiii au avut parte de activități interactive care i-au pus în pielea angajaților de la zoo.

"Ustensilele pentru a face curat, dar și apa, că se schimbă apa dimineața"

"În general, noi îngrijitorii, dezvoltăm relațiile între noi și încercăm să ne apropiem cât de mult, ca să fim prieteni, că altfel nu avem cum să lucrăm cu ele", povestește Lăcrămioara Savin, îngrijitor animale.

"Fiecare are nevoie de îngrijiri speciale din mai multe puncte de vedere: unele au nevoie de dietă specială, de temperatură sau de habitat", explică Rois Roger, coordonator îngrijitori animale.

Anul acesta, autoritățile din Brașov au salvat peste 190 de animale aflate în situații de pericol, iar o parte din ele au fost plasate în adăposturi speciale.

Reporter: Maria Colciar
Operator: Nicolae Țupa

Editor : Izabela Zaharia

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Operațiune specială în Thailanda, în urma inundațiilor: mutarea a peste 100 de elefanți din calea apelor

Elveția și Italia își modifică frontiera. Ce anume a dus la luarea unei astfel de decizii

Rata de încălzire a oceanelor s-a dublat în ultimii 20 de ani

Antreprenori de succes la 20 de ani. Povestea tinerei din Bihor care e vedetă în online cu postările din ferma pe care o conduce

Partenerii noștri