Live

Cercetători urmăriţi penal pentru cruzime faţă de maimuţe

Data publicării:
Foto: Shutterstock

Justiţia germană a anunţat marţi că trei cercetători de la Institutul Max Planck pentru Cibernetică Biologică au fost daţi în urmărire penală pentru acte de cruzime faţă de maimuţe în timpul unor experimente efectuate pe creierul acestora, informează AFP şi Agerpres.


Cei trei specialişti de la un laborator din Tubingen sunt acuzaţi că şi-au încheiat experimentele pe primate desfăşurate în perioada 2013-2015 prea târziu, prelungind astfel agonia animalelor, a declarat procuratura locală într-un comunicat.

Potrivit DPA, activiştii pentru drepturile animalelor au folosit o cameră ascunsă pentru a filma abuzurile şi au depus o plângere împotriva celor trei cercetători.

Specialiştii se confruntă cu o amendă, a adăugat procuratura. Potrivit codului penal german, persoanele care se fac vinovate de acte de cruzime faţă de animale riscă până la trei ani de închisoare, în funcţie de gravitatea faptelor.

În acest caz, experimentele pe maimuţe au fost aprobate de autorităţi, însă cu condiţia ca acestea să înceteze în cazul în care suferinţa animalelor devine manifestă.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Ce a scris presa din Kosovo, după ce au apărut imaginile cu vestiarul României la finalul meciului de la Prishtina

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Partenerii noștri