Live

Actrița Jenna Fischer, cunoscută pentru rolul Pam din serialul The Office, a fost diagnosticată cu cancer la sân

Data actualizării: Data publicării:
Jenna Fischer, îndrăgita actriță din The Office, spune că acum se simte foarte bine

Actrita Jenna Fischer a dezvăluit că a urmat un tratament pentru cancer la sân, din luna decembrie a anului trecut. Cunoscută pentru rolul simpaticei recepționiste Pam Beesly în versiunea americană a serialului „The Office”, Jenna a declarat că acum a scăpat de cancer, după operație și mai multe runde de chimioterapie și radioterapie.

„Sunt bucuroasă să spun că mă simt minunat”, a împărtășit Jenna pe Instagram, adăugând că vorbește deschis despre tratamentul ei pentru a încuraja alte persoane să verifice semnele bolii.

„Dacă aș fi așteptat încă șase luni, lucrurile ar fi putut fi mult mai grave”, a scris ea, potrivit BBC.

Jenna, care prezintă și podcast-ul Office Ladies, a interpretat-o pe Pam în serialul mockumentary între 2005 și 2013 alături de Steve Carrell, care joacă rolul managerului regional Michael Scott.

Serialul, bazat pe un serial BBC cu același nume scris și jucat de Ricky Gervais, este unul dintre cele mai urmărite seriale de pe Netflix și se clasează în mod repetat printre cele mai populare sitcom-uri americane.

Jenna a declarat că i-a fost descoperit cancerul după un control de rutină în octombrie 2023, pe care îl amânase anterior. 

„Să văd femei postând pe Instagram fotografii cu programarea la mamografie m-a determinat să-mi fac și eu propria programare (pe care am întârziat-o)”, a scris ea.

După această programare, ea a declarat că testele suplimentare au constatat că are „cancer de sân triplu pozitiv în stadiul 1”.

Jenna a declarat că „din fericire” cancerul ei a fost depistat precoce, dar tumora era agresivă, astfel încât a avut nevoie de mai multe runde de tratament.

Ce este cancerul de sân triplu pozitiv?

Există mai multe tipuri de cancer de sân, iar unele, precum cel triplu pozitiv, sunt cunoscute sub numele de cancere pozitive la receptorii hormonali. Asta înseamnă că tumorile sunt încurajate să crească de hormoni, precum estrogenul, progesteronul și o proteină numită HER2, care se găsesc în mod natural în organism.

Aceste tipuri de cancer au o probabilitate mult mai mare să răspundă la tratamente medicamentoase care vizează acești hormoni pentru a ajuta la oprirea înmulțirii și creșterii celulelor canceroase.

În timpul chimioterapiei, Jenna a declarat că și-a pierdut părul și a împărtășit pe Instagram o fotografie din acea perioadă. Ea a declarat că este pregătită să „renunțe la perucile” pe care le-a purtat în ultimul an, adăugând că multe persoane din viața ei nu știau că urmează tratament. „Aveam nevoie de spațiu și de oameni care să nu mă considere un pacient cu cancer.”

Dar ea a subliniat sprijinul pe care l-a primit de la oamenii care știau, inclusiv de la colega ei din The Office, Angela Kinsey, care joacă rolul Angelei Martin în serial și prezintă, împreună cu ea, podcast-ul Office Ladies.

„Când mi-am pierdut părul, ea a purtat pălării la întâlnirile noastre de lucru pentru a se asigura că nu eram singura”, a declarat Jenna.

Jenna le-a spus urmăritorilor ei că va „continua să fie tratată și monitorizată” și le-a îndemnat pe admiratoarele sale: „Verificați-vă, fetelor!”.

„Tumora mea era atât de mică încât nu putea fi simțită la un examen fizic”, a scris ea, adăugând că dacă ar fi întârziat consultația, boala „s-ar fi putut răspândi”. „Dacă vi se pune un diagnostic de cancer de sân”, a scris ea, „există o comunitate care așteaptă să vă îngrijească.”

Editor : B. G.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

N-au stat la discuții și au suspendat-o pe viață, după apariția unui clip pe internet! Primele reacții și decizia luată

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Partenerii noștri