Exclusiv Ștefureac: Rusia prezintă încredere doar în ochii a 7% dintre români. Ortodocșii români nu sunt tâmpiți, mesajele BOR nu sunt pro-ruse
Rusia și Vladmir Putin prezintă încredere în ochii a doar 7% dintre români, chiar dacă aproximativ 30% din populația țării noastre susține partidele extremiste, a declarat Remus Ștefureac, CEO INSCOP Research, la Interiviurile Digi24.ro. Potrivit acestuia, este de datoria partidelor precum PSD, PNL și USR să vină cu argumente care să le arate românilor ce ar însemna să fim din nou sub sfera de influență a Rusiei.
„Pălăriile Patriei”. Profesoare din Rusia, păcălite să facă și să poarte coifuri din staniol. Motivul invocat de cel care a făcut farsa
Putin l-a felicitat pe Trump „pentru alegerea în funcția de președinte” al SUA
Cea mai modernă dronă a Moscovei a fost doborâtă
Avertismentul șefului Poliției din R. Moldova după ce Rusia a plătit 130.000 de moldoveni să voteze anti-UE la referendum
Alertă de radiații la granița NATO-Rusia
Putin l-a trimis pe Şoigu în Coreea de Nord după arme
„Ce aproape e, miroase a praf de pușcă. Aoleu, ce e aici”. Mărturia unei localnice care a filmat atacul rușilor la granița României
Kremlinul îl acuză pe Klaus Iohannis că distorsionează istoria. „Aşteptaţi-vă la probleme la scară planetară”
Ucraina dezvăluie detalii despre noua „rachetă-dronă”
Remus Ștefureac: Cred că și PSD și PNL și USR sunt partide serioase care au resursă umană inteligentă încât să proiecteze avantajele apartenenței noastre la spațiul euro-antlantice cu argumente, fără efuziuni patriotarde, fără isterii. Avem doar o ultraminoritate care rezonează la mesaje radicale. Rusia prezintă încredere doar în ochii a 7% dintre români. Doar 7% dintre români au încredere multă și foarte multă, astăzi, în Rusia sau în Vladimir Putin. Restul nu au.
Cei 30% diintre români (care susțin partidele extremiste) nu sunt extremiști, sunt doar afectați de criza ecoomică, de inflație și nu găsesc altte soluții. Este de datoria partidelor mari să vină cu politici, nu doar cu explicații, ci și cu răbdare, calmitate și să explice ce înseamnă extremism și ce ar însemna să fim din nou sub sfera de influență a Rusiei. Pentru că sunt consecințe directe asupra nivelului de trai și asupra calității vieții. E suficient să explici doar ce înseamnă Ucraina azi, nu doar din punctul de vedere al războiului, ci și din punct de vedere economic.
Ortodocșii români nu sunt tâmpiți. Mesajele BOR nu sunt pe o line pro-rusă. Mai există fracturi, avem arhiepiscopul de la malul mării care mai duce un pic într-o zonă, dar Biserica Ortodoxă este conectată la euroatlantism. Sigur, își apără niște valori tradiționale, dar nu defilează cu steagul patriarhiei ruse sub nicio formă, chiar dimpotrivă.
Din acest punct de vedere, sigur că partidele extremiste utilizează cartea religioasă mai câștigă câteva voturi, dar nu atât de multe. 89% dintre români sunt creștini ortodocși, 80 spre 90% declară că ei cred în Dumnezeu și că Biserica este una dintre cele mai credibile instituții din România.
Nu vedem astfel de partide că iau 50% în alegeri. Se pot duce spre 10-20-25%, dar nu este suficient. Ortodocșii români știu să facă diferența între manipularea religiei în scop politic și ceea ce înseamnă un interes național și personal de a trăi în libertate și prosperitate.
Editor : I.C
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News