Care ar fi impactul financiar al măsurilor din „Ordonanţa-trenuleţ” pe termen scurt şi mediu
Măsurile propuse în noul proiect de ordonanţă privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice pentru fundamentarea bugetului general consolidat pe anul 2025 ar avea, potrivit Executivului, impact asupra bugetului general consolidat atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung, evaluările iniţiatorilor indicând că, pentru următorii patru ani, veniturile bugetare ar creşte, în medie, cu sume cuprinse între şapte şi aproape zece miliarde de lei, scrie News.ro.
Potrivit datelor furnizate în proiectul de Ordonanţă, actul normativ care are ca scop reducerea cheltuielilor bugetare şi care se va aplica de la 1 ianuarie 2025 ar aduce, numai anul următor, un plus de 7,11 miliarde de lei la buget.
În 2026 suma încasată la buget ar creşte cu 8,75 miliarde de lei, în 2027 aceasta s-ar majora cu 9,41 miliarde de lei ajungându-se ca, în 2028, modificarea în plus a veniturilor bugetare să fie cu 9,95 miliarde de lei.
În urma aplicării ordonanţei, cheltuielile bugetare ar urma să scadă cu 126,26 miliarde de lei numai anul viitor.
Guvernul adaugă la această sumă cele 7,11 miliarde care ar veni în plus la buget în 2025, concluzionând că anul care urmează ar înregistra u impact financiar de 133,337 miliarde lei în plus, la buget.
Editor : M.C
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News