Live

Sancțiuni la un liceu din Caransebeș după ce subiectele de bacalaureat au fost făcute publice imediat după începerea examenului

Data publicării:
Cum se calculează media finală la Bac în 2024. FOTO: Getty Images

Comisia de bacalaureat de la Liceul Teoretic Decebal din Caraş Severin a fost schimbată după ce subiectele au apărut ieri în timp real în spațiul public, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca. Ea a spus că cei responsabili vor fi sancționați disciplinar "serios".

Ministrul Educaţiei a fost întrebat în conferinţă cum comentează faptul că subiectele de la Bacalaureat au apărut în timp real, în spaţiul public, Ligia Deca precizând că în cazul de ieri, Inspectoratul Şcolar Judeţean de la Caraş Severin a înaintat Comisiei naţionale de Bacalaureat solicitarea de schimbare a comisiei de la Centrul Liceului Teoretic Decebal. 

"Practic, comisia a fost schimbat, în paralel continuăm demersurile de cercetare, să vedem cine a fost implicat şi care sunt consecinţele. Şi în celelalte cazuri, măsurile au fost similare, înlocuirea comisiei, cercetare disciplinară pentru cei care se dovedesc că au făcut publice subiectele. Ele au fost făcute publice când elevii erau deja în şcoală, în condiţii de siguranţă, deci nu putem spune că au influenţat în vreun fel corectitudinea examenelor", a spus Deca. 

Ministrul a anunţat că se vor lua toate măsurile disciplinare astfel încât astfel de abateri de la Regulamrnt să nu se mai întâmple şi a predizat că faptul că au fost atât de repede identificate ar trebui să descurajeze pe viitor astfel de practici. 

Întrebată dacă se vor vedea demisii, ministrul Ligia Deca a spus: "Cred că se vor vedea consecinţe disciplinare serioase pentru cei care au făcut astfel de greşeli". 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Cine e omul ăsta? Dați-mi soțul înapoi”. David și Victoria Beckham au reacționat, după ce a fost anunțată ”ruptura anului 2024”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ligia Deca, contre cu primarul din Slobozia Conachi. „Şcoala nu a fost afectată de inundaţii, poate vreţi să mergem la o familie, două”

Ministerul Educaţiei, anunț după un fake-news pe reţelele sociale: Contractul educaţional nu afectează drepturile părinteşti

Cum va funcționa interzicerea telefoanelor mobile în școli. Ligia Deca: Se poate ajunge la exmatriculare

Deca, despre „camera de detenție”: E un spațiu în care și până acum școlile îi puteau separa pe cei care deranjează ora de colegii lor

Partenerii noștri