Live

Punctul de vedere al BOR pe tema referendumului

Data actualizării: Data publicării:

Patriarhul Daniel a transmis un apel, sâmbătă, de participare la referendumul din 6 şi 7 octombrie, la care îi îndeamnă pe oameni să voteze „DA”. El spune că prin modificare Costituţiei „se afirmă, se apără şi se promovează familia ca instituţie umană fundamentală creată şi binecuvântată de Dumnezeu pentru creşterea şi perpetuarea umanităţii”.

Într-un comunicat transmis după Adunarea Naţională Bisericească, care a avut loc sâmbătă, Patriarhul Daniel îi îndeamnă pe români să participe la referendum şi „să spună DA clarificării textului articolului 48 din Constituţia României privind definirea căsătoriei, adică înlocuirea expresiei confuze”, respectiv formularea „uniunea liber consimţită între soţi” să fie înlocuită cu „uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

Să spunem DA familiei binecuvântate de Dumnezeu!”, a transmis Patriarhul, în urma şedinţei la care au participat ierarhii Sfântului Sinod, reprezentanţi ai clerului şi reprezentanţi ai credincioşilor mireni din eparhiile Patriarhiei Române, potrivit News.ro.

Prin această precizare clară şi fără echivoc, în Constituţia României, se afirmă, se apără şi se promovează familia ca instituţie umană fundamentală creată şi binecuvântată de Dumnezeu pentru creşterea şi perpetuarea umanităţii”, a mai transmis Patriarhul Daniel.

El arată că „participarea la referendum este un act de mărturisire a credinţei în iubirea lui Dumnezeu pentru familie, un act de maximă responsabilitate pentru viitorul poporului român, precum şi un examen de maturitate spirituală pentru a alege între valori permanente şi ideologii efemere”.

Patriarhul Daniel mai spune că referendumul „este un act profund democratic şi patriotic-naţional, de o deosebită importanţă pentru întreg poporul român, deoarece se votează pentru apărarea familiei bazată pe căsătoria între un bărbat şi o femeie şi pentru viitorul copiilor poporului român”.

În pofida multor acţiuni de boicotare agresivă şi denigrare injustă a referendumului, trebuie să apărăm darul sacru al vieţii persoanei umane care se naşte din iubirea conjugală între un bărbat şi o femeie, preţuind astfel şi generaţiile de părinţi şi copii care au asigurat continuitatea poporului român de-a lungul veacurilor. Să cinstim, aşadar, Centenarul Marii Uniri din 1918, printr-o mare unire de cuget şi acţiune naţională în apărarea familiei creştine şi a viitorului poporului român!”, a mai spus patriarhul.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”România părea că e Andorra”. A văzut tragerea la sorți din Liga Națiunilor și nu s-a abținut: ”Acolo îi e locul”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Doi nevăzători, agresați într-o biserică din București, după ce au intrat cu câinii ghizi. „Ne-au amenințat că ne taie picioarele”

Calendar ortodox 21 noiembrie. Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Ce reprezintă sărbătoarea cu cruce roșie din postul Crăciunului

Astăzi este Lăsata Secului înainte de Postul Crăciunului 2024. Ce tradiții și obiceiuri se respectă când se lasă sec de carne

Alegeri SUA 2024: Vor fi ultimii patru ani ai lui Trump la Casa Albă. Ce spune Constituția despre mandatele președintelui

Partenerii noștri