Live

Gabriela Firea: Mi l-aș dori pe Nicușor Dan viceprimar. Se înțelegea bine cu dl. Bădulescu, mâncau împreună

Data publicării:
Fotografii: Inquam Photos / Octav Ganea

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, spune că și l-ar dori ca viceprimar pe Nicușor Dan, principalul ei contracandidat, în cel de-al doilea mandat la Primăria Bucureștiului, deși acesta mai mult „chiulea” în cele șase luni cât a făcut parte din Consiliul General. Firea a declarat marți seara la Digi24 că Nicușor Dan are „parțial” niște calități, „ca orice om”, și este convinsă că s-ar înțelege bine și cu viceprimarul Aurelian Bădulescu, pentru că cei doi obișnuiau odinioară să ia masa împreună.

„Aș vrea să fac echipă cu dl. Dan în calitate de viceprimar”, a declarat Gabriela Firea, întrebată dacă va face în continuare echipă cu actualul viceprimar Aurelian Bădulescu, cel care a fost implicat recent într-un scandal cu Nicușor Dan, candidatul unic al opoziției la Primăria Capitalei.

„Da, i-am mai oferit și data trecută, dar ne-a părăsit, a stat doar șase luni în Consiliul General, chiulind mai mult, deci a fost foarte pasager la ședințele de Consiliu General”, a spus Gabriela Firea, confirmând de trei ori că și l-ar dori viceprimar pe Nicușor Dan. „Da, sigur, cred că vom colabora foarte bine”, a adăugat ea. 

Întrebată dacă Nicușor Dan are calitățile necesare, Gabriela Firea a răspuns zâmbind: „Parțial. De aceea nici nu poate fi deocamdată primar general. Câteva are. Orice om are câteva calități”, a adăugat ea râzând.

Întrebată dacă Nicușor Dan ar fi mai bun decât Aurelian Bădulescu, Gabriela Firea a spus: „Nu știm asta, trebuie să testăm. Dar să știți că primarul general are doi viceprimari. Deci, încap amândoi”, a adăugat ea. „Dar știți că ei se împăcau foarte bine când dl. Dan prin trecerea sa pasageră la Consiliul General. Mâncau împreună, înainte și după ședința de Consiliu General”, a menționat Gabriela Firea. 

La mențiunea că acestea sunt calități umane, ea a comentat: „Da, sunt umane, păi asta spun, că se înțelegeau, deci nu aveau nimic de împărțit și nu transformau lupta politică, nu o duceau și în viața privată”.

Nicușor Dan, care a fost contracandidatul Gabrielei Firea și la alegerile din 2016, dar a ieșit pe locul al doilea, a fost ales în Consiliul General al Municipiului București pe listele Uniunii Salvați Bucureștiul, dar ulterior a candidat la alegerile parlamentare și a devenit deputat USR.

Editor: Luana Păvălucă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Care sunt cele 20 de solicitări ale lui Nicușor Dan pentru candidații la prezidențiale și parlamentare. Lista întrebărilor

Primarul Băluță renunță la Planșeul Unirii și lansează din nou acuzații către Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

CNSAS: Nu există documente care să ateste calitatea de colaborator sau lucrător al Securității a lui Nicușor Dan

Nicuşor Dan vrea referendum în București, odată cu alegerile. Ce întrebări vor fi pe buletinul de vot

Partenerii noștri