Cum să-ți păstrezi sănătatea oaselor consumând chefir
Medicii recomandă consumul regulat de chefir, care are un rol benefic în prevenirea și combaterea riscului de a suferi de osteoporoză. Studiile medicale au arătat că, la fel ca în cazul oricărui produs lactat, chefirul este o băutură bogată în calciu care ajută la întărirea țesutului osos.
De asemenea, tot mulțumită calciului, chefirul este considerat la fel de eficient și în combaterea parodontozei.
Avantajul chefirului, în astfel de situații, este că el poate fi consumat inclusiv de persoanele care suferă de intoleranță la lactoză: acest lucru se datorează drojdiilor și bacteriilor specifice acestei băuturi originare din Caucaz, care contribuie la fermentare. Procesul de fermentare ajută la descompunerea lactozei din lapte, ceea ce face ca bătura să poată fi consumată de către cineva care, în mod normal, nu poate bea lapte din cauza intoleranței la lactoză.
Chefirul întărește oasele și relaxează corpul
Osteoporoza este o boală cronică dureroasă care crește, printre altele, riscul de fracturi. Consumul regulat de chefir, fie la micul dejun, fie după masa principală, ajută la întărirea țesutului osos, grație cantităților ridicate de calciu existente în chefir.
În plus, băutura este bogată și în vitamina K2, un nutrient de bază care favorizează metabolismul calciului.
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Băsescu, despre un război nuclear: Putin nu-mi dă impresia că a plecat din lumea asta / Cine crede că Rusia va ceda teritoriu se înșală
Președintele Klaus Iohannis va fi chemat în Parlament (surse)
Primele reacții ale lui Simion și Piedone după înregistrarea audio în care ce se alintă cu „Satana” și „Sătănel”
Chefirul este o bautură originară din Caucaz, produsă de ciobanii locali din lapte fermentat de oaie sau capră, în care se introduc „ciuperci de chefir" sau „granule de kefir". Are o textură cremoasă, gust ușor acrișor și multe beneficii pentru o viață sănătoasă.
În plus, studiile au arătat că această bătură, pe lângă multitudinea de vitamine și nutrienți, mai conține și triptofan, un aminoacid care determină corpul să producă serotonină, substanță care ajută la relaxarea organismului. Practic, băutul de chefir contribuie eficient la reducerea efectelor stresului și ajută, în același timp, la menținerea unui somn sănătos și odihnitor.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News