Alegeri locale cu partide obscure și sigle neobișnuite. Cine formează Alianța pentru Spermezeu și Alianța pentru Șanț
Campania electorală începe oficial peste două zile. Vorbim foarte mult despre câteva formațiuni, dar există peste 200 de entități politice înregistrate la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și care vor încerca să obțină voturi pe 27 septembrie. Unele dintre ele și-au ales simboluri electorale neobișnuite.
Șarpe găsit într-o secție de vot
Nicușor Dan nu vrea să aibă o dezbatere cu Sebastian Burduja
Firea și-a depus candidatura la PMB
Burduja s-a înscris oficial în cursa pentru Primăria Capitalei
Burduja și-a depus candidatura la Primăria Capitalei
Haosul din Coaliție îi pune piedici lui Daniel Băluță
Nicușor Dan: „Bătălia se dă în continuare între mine și Piedone”
Ce spun bucureștenii despre retragerea lui Cîrstoiu
Doi frați se luptă pentru funcția de primar într-o comună din Vaslui fără apă, gaz și străzi: „Eu hambițios, dumnealui hambițios”
PSD, Pro România și ALDE s-au aliat pentru Spermezeu, dar și pentru Șanț. Cele două alianțe poartă numele comunelor pe care își propun să le administreze.
Comuna Spermezeu și comuna Șanț sunt în județul Bistrița-Năsăud, unul dintre puținele unde cele trei partide au încheiat alianțe.
Tot la nivel local sunt și partide de sine stătătoare - cum ar fi Pact pentru Galați sau Partidul Vrancea Noastră. Ne-a atras atenția avionul din sigla partidului de la Galați unde în prezent nu există nici măcar un aeroport. Tema zborului este prezentă și la partidul din Vrancea, însă aici vulturul pare să fi vânat numele partidului.
Sigle inedite au și partide naționale cum este cel al Oamenilor Credincioși, care au ales să suprapună trei garoafe pe harta țării. Cele mai multe simboluri naționale sunt reunite pe sigla Partidului României Europene, iar partidul Neamul Românesc folosește crucea sfântului Andrei pe sigla sa.
Mult simbolism este și în siglele formațiunilor minorităților naționale. Comunitatea rușilor lipoveni, prezentă în zona Dobrogei, are o barcă pentru sigla lor, în timp ce croații din România folosesc o cruce, iar germanii o inimă.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News