Live

Alegeri locale 2020: Câți români și-ar vota seful, dacă ar candida pentru funcția de primar

Data publicării:
Un român din trei și-ar vota șeful dacă ar candida pentru funcția de primar la alegerile locale de duminică, 27 septembrie. Foto: GettyImages

Doar 34% dintre angajații români spun că și-ar vota șeful, dacă acesta ar candida pentru funcția de primar, arată un sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs. Însă, majoritatea respondenților (59%) afirmă că nu și-ar vota șeful într-o funcție publică.

Peste 34% dintre angajații români care au răspuns unui sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs, în contextul alegerilor locale din 27 septembrie, spun că și-ar vota șeful, dacă acesta ar candida pentru funcția de primar.

Principalele argumente ar fi, din punctul lor de vedere, că este un bun profesionist (23,2%) și că este o opțiune mai bună decât orice candidat politic actual (9,6%).

De ce și-ar vota angajații români șeful pentru funcția de primar

În cazul unui astfel de scenariu, cei mai mulți respondenți (59,3%) afirmă, însă, că nu și-ar vota șeful într-o funcție publică sau l-ar vota doar ca să contribuie la plecarea lui din companie (6,2%).

„Cu ocazia alegerilor locale din 27 septembrie, BestJobs a întrebat angajații români dacă și-ar vota șeful, în situația în care acesta ar candida pentru funcția de primar. Aproape un sfert dintre respondenți cred că, odată ajuns primar, șeful lor ar genera schimbări în comunitate care ar avea impact direct sau indirect și asupra lor și ar face investiții în arii în care e cu adevărat nevoie”, se precizează în comunicatul platformei de recrutare.

Totodată, 3% cred că dacă șeful lor ar fi primar ar avea șanse să fie angajați la primărie, iar 4,4% consideră inclusiv că firma pentru care lucrează ar avea șanse să câștige contracte publice. Indiferent de impactul în comunitate, 39% dintre angajații români nu cred că, odată ajuns primar, șeful lor ar fi lăsat să facă o treabă serioasă.

„În viața profesională, majoritatea angajaților care au participat la sondajul BestJobs spun că înclinațiile lor politice nu influențează în niciun fel activitatea de zi cu zi și relațiile cu superiorii sau colegii de serviciu. Peste 90% dintre intervievați susțin că nu se simt constrânși în niciun fel de șefi sau de colegi să voteze cu un anumit candidat sau partid. În schimb, 30,6% dintre respondenți susțin că au colegi sau șefi care au fost avantajați la locul de muncă datorită preferințelor sau conexiunilor politice”, mai precizează sursa citată.

Sondajul a fost efectuat în perioada 10-20 septembrie 2020, pe un eșantion de 1.405 utilizatori de internet din România.

Editor : George Costita

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"La 7 ani i-am spus tatălui meu că o să mă mărit cu un fotbalist de la Dinamo". După 20 de ani, i s-a împlinit visul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O companie din România economisește 120.000 de euro încălzindu-se cu aerul de la servere

Cum vor putea funcţiona companiile din România controlate de entităţi vizate de sancțiuni împotriva Rusiei. Măsurile anunțate de Guvern

Secția specială pune Poliția Capitalei să renumere voturile de la alegerile locale organizate în Sectorul 1

Paradoxul economic din anul pandemiei: În 2020, au fost mai puține insolvențe, suspendări, dizolvări și radieri de firme decât în 2019

Partenerii noștri