Live

EURO 2024. UEFA a acordat amenzi uriașe în faza grupelor. Care sunt federațiile care au primit sancțiuni din cauza suporterilor

Data actualizării: Data publicării:
Doar federaţiile din Franţa, Spania şi Slovacia au scăpat până acum de amenzi. Foto: Shutterstock

Aruncarea cu obiecte în teren la EURO 2024, inclusiv a paharelor de plastic de bere, a fost sancţionată de Uniunea europeană de fotbal (UEFA) cu amenzi „grele” pentru federaţiile implicate.

În faza grupelor, UEFA a impus amenzi în valoare totală de 1,2 milioane de euro, dintre care 719.375 de euro pentru aruncarea de obiecte pe teren.

La stadion, fanii plăteau o garanţie de trei euro pentru un pahar de plastic cu bere şi primeau banii înapoi dacă returnau ambalajul de plastic.

Principala ţintă a obiectelor aruncate pe teren au fost jucătorii echipei adverse, în special la loviturile de colţ, un amănunt interesant fiind că Anglia nu a fost sancţionată atunci când fanii au aruncat pahare spre proprii jucători şi antrenor după remiza (0-0) cu Slovenia, scrie Reuters, informează Agerpres. 

În cele 36 de meciuri din faza grupelor, 25 de suporteri au aruncat cu pahare de plastic pe teren. În şapte din acestea, fanii ambelor echipe au fost responsabili pentru amenzile aplicate federaţiilor lor, 19 din cele 24 de naţiuni participante primind asemenea penalităţi financiare.

Ungaria, Elveţia, Croaţia şi Serbia au primit amenzi în toate cele trei partide din grupe, iar federaţia sârbă a primit amenzi în valoare totală de 133.125 de euro doar pentru această infracţiune.

Alte infracţiuni care au adus amenzi includ aprinderea artificiilor, tulburări ale mulţimii, transmiterea unui mesaj nepotrivit pentru un eveniment sportiv, pătrunderea pe terenul de joc, comportamentul necorespunzător al echipei şi utilizarea unui indicator cu laser.

Doar federaţiile din Franţa, Spania şi Slovacia au scăpat până acum de amenzi, fanii lor având o conduită impecabilă, în timp ce Croaţia a primit cele mai multe amenzi, însumând 220.875 de euro.

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cei care nu au asigurare de locuință pot fi amendați de primari. Edil: Nu sunt în măsură să spun dacă e lege, dar acum e campanie

Federația de fotbal din Kosovo a fost amendată de UEFA pentru incidentele de la meciul cu România

Ianis Hagi, mesaj pentru fani: „M-am întors!”. Când revine pe teren internaționalul român

Guvernul Italiei extinde represiunea ONG-urilor care salvează migranții: 10 mii de euro amendă pentru piloți și confiscarea aeronavelor

Partenerii noștri