Live

EURO 2024: Austria, câștigătoarea-surpriză a grupei D. Olanda s-a calificat matematic, de pe locul 3, cu 4 puncte

Data actualizării: Data publicării:
Austria a învins Olanda cu 3-2 în ultimul meci din grupă și s-a calficat de pe primul loc în optimi. Foto: Profimedia Images

Marți seara s-au încheiat și ultimele două partide, disputate simultan, din grupa D de la EURO 2024: Franța-Polonia (1-1) și Olanda-Austria (2-3). În urma rezultatelor, Austria s-a calificat în optimi de pe primul loc în grupă. Franța s-a calificat și ea în optimi, de pe locul doi. De asemenea, cu 4 puncte, Olanda s-a calificat și ea, matematic, de pe locul 3, conform Digi Sport.

Franța și Olanda își aveau deja asigurată prezența în optimi înainte de ultima etapă, dar miza rămasă în joc era locul ocupat în grupă.

Patru din șase echipe clasate pe locul 3 în grupe (cu cel mai bun punctaj) se vor califica în optimi la acest turneu final. În momentul de față, există deja două echipe care au terminat grupa cu un număr de puncte mai mic: Ungaria, ocupanta locului 3 din grupa A, are 3 puncte, iar Croația, ocupanta locului 3 din grupa B, are 2 puncte.

În acest condiții, Olanda e calificată deja de pe locul 3.

Austria, câștigătoarea grupei D, va juca cu ocupanta locului doi din grupa F (Portugalia, Turcia, Cehia și Georgia).

Franța, calificată de pe locul 2 în grupa D, va juca tot cu ocupanta locului al doilea din Grupa E, din care fac parte România, Belgia, Slovacia și Ucraina.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mark Rutte nu mai este premierul Olandei. Noul guvern e condus de fostul şef al spionajului și are 7 miniștri din partidele populiste

Olanda va începe „în curând” să livreze cele 24 de avioane F-16 promise Ucrainei

Le Figaro, înainte de România - Olanda, la EURO 2024: Ianis Hagi e hotărât să calce pe urmele legendarului său tată

Marine Le Pen îl acuză pe Macron că pregăteşte „o lovitură de stat administrativă” împotriva sa: „Sper să fie doar un zvon”

Partenerii noștri