Video Digistoria - cele mai importante evenimente petrecute pe 9 ianuarie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 12 octombrie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 16 august
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 25 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 24 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 13 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 11 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 8 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 4 iunie
2007 - PRIMUL IPHONE
Șeful Apple, Steve Jobs, prezintă cel mai nou produs al companiei sale - un telefon inteligent numit iPhone. Momentul a reprezentat o revoluție tehnologică.
Primul iPhone a fost un pariu uriaș pentru Apple și Steve Jobs, dar a dat rezultate. Deși nu era cel mai performant telefon inteligent de pe piață, acest lucru nu a contat.
iPhone-ul a deschis o nouă era a designului telefoanelor. Butoanele au devenit istorie iar ecranul uriaș pe modelul Apple a devenit aproape universal folosit, inclusiv de rivali.
1839 - ERA FOTOGRAFIEI
Academia Franceză de Științe anunța acum 186 de ani crearea primului proces practic de surprindere a unor imagini: „daguerrotipia”, după numele inventatorului.
Imaginile erau surprinse pe plăci de cupru, acoperite cu o soluție fotosensibilă de argint. Timpul de expunere era mare - zeci de minute - dar era un progres tehnic uriaș.
Louis Daguerre nu a brevetat invenția. Franța a decis să ofere daguerrotipia cadou întregii lumi. Această metodă de fotografiere a fost înlocuită aproape total în 1860.
1992 - EXOPLANETE
Doi astronomi, un polonez și un canadian, care lucrau la radiotelescopul din Puerto Rico, anunțau că au găsit primele planete care orbitează o stea îndepărtată.
Aceste exoplanete orbitează un pulsar din constelația Fecioarei, adică la 2.300 de ani-lumină de Soare. Ambele corpuri cerești sunt mai mari decât planeta Pământ.
33 de ani mai târziu, specialiștii din zilele noastre au descoperit peste 5.800 de exoplanete în 4.340 de sisteme planeta. Toate sunt la ani-lumină distanță de noi.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News