Live

Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 7 septembrie

Data publicării:

1940 - ROMÂNIA PIERDE BALCIC

România și Bulgaria, la îndemnul Germaniei naziste, au semnat Tratatul de la Craiova. România a fost forțată să cedeze Cadrilaterul, inclusiv domeniul regal de la Balcic.

Tratatul a fost ratificat de Antonescu, devenit dictator. Peste 100.000 de români din Cadrilater au fost nevoiți să plece din casele lor și să se mute în alte zone din țară.

Când tratatul era discutat, regele Carol al II-lea a încercat să negocieze cu bulgarii ca Balcic să rămână României. Bulgaria a refuzat, fiind sprijinită complet de Hitler.

1909 - PRIMA VICTIMĂ A EPOCII AVIAȚIEI

Francezul Eugene Lefebvre a intrat în cărțile de istorie într-un mod tragic. Este primul om care a murit după ce s-a prăbușit cu un avion pe care îl pilota.

El lucra pentru firma care făcea avioane Wright în Franța. Lângă Paris, testa un avion înainte de livrare. Aeronava a căzut brusc în nas de la 6 metri. Lefebvre a murit pe loc.

Eugene Lefebvre a învățat să piloteze singur și era considerat primul pilot de acrobații din istorie. Paradoxal, el nu a avut niciodată un brevet de pilot.

1940 - ATAC ASUPRA LONDREI

Acum 83 de ani, Germania nazistă a început atacurile aeriene asupra Londrei. În prima zi, aproape 1.000 de avioane au atacat capitala britanică și alte orașe.

Peste 300 de civili au fost uciși în prima zi de atacuri. Aproape două luni, raiduri de amploare au avut loc în fiecare noapte. Hitler se aștepta ca britanicii să cedeze.

Dar civilii au rezistat. Regele și Regina nu au plecat din capitală și au ridicat moralul oamenilor. Stațiile de metrou din Londra au devenit buncăre antiaeriene.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 8 septembrie

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 6 septembrie

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 4 septembrie

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 3 septembrie

Partenerii noștri