Live

Video Digistoria - Cele mai importante evenimente petrecute pe 25 ianuarie

Data publicării:

1924 / JOCURILE OLIMPICE DE IARNA

La poalele Mont Blanc, în Chamonix, Franța, 258 de sportivi, din 16 țări, se strângeau în fața a peste 10.000 de spectatori. Erau primele Jocuri Olimpice de Iarnă. La finalul celor 12 zile de competiție, sportivii din două țări nordice erau campioni detașați și absoluți: Norvegia (17 medalii), Finlanda (11 medalii). Vedeta turneului a fost patinatorul finlandez Clas Thunberg care a câștigat cinci medalii în concursul de patinaj viteză: trei de aur, una de argint și una de bronz.

1995 - ÎN PRAGUL DEZASTRULUI NUCLEAR

În 1995, președintele Rusiei, Boris Elțin, era să înceapă un război nuclear după ce armata rusă a confundat o rachetă norvegiană civilă cu una americană militară. Întâmplător, racheta de cercetare norvegiană a intrat pe traiectoria pe care ar fi luat-o rachetele nucleare SUA îndreptate spre Moscova, lansate de pe submarine. Boris Elțin a primit "valiza nucleară" și a trebuit să decidă dacă ripostează. Din fericire, rușii și-au dat seama că nu a fost vorba de un atac nuclear. Apocalipsa a fost evitată.

2011 - REVOLUȚIE ÎN EGIPT

"Primăvara arabă" ajunge în Egipt. Cu ajutorul social media, egiptenii organizează proteste de amploare în Cairo și în alte orașe. Milioane au ieșit pe străzi. Au fost violențe între demonstranți și forțele de ordine. Guvernul încearcă să reprime protestele prin forță. De asemenea, a închis canalele de comunicații. Piața Tahrir din Cairo a locul a numeroase ciocniri între egipteni și poliție. Victoria revoluției a venit pe data de 11 februarie: președintele Mubarak își dădea demisia.

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 25 iunie

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 24 iunie

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 iunie

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 13 iunie

Partenerii noștri