Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 24 ianuarie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 12 octombrie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 16 august
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 25 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 24 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 13 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 11 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 8 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 4 iunie
1859 - UNIREA PRINCIPATELOR
Acum 165 de ani, a avut loc artificiul prin care s-a făcut unirea principatelor române. Alexandru Ioan Cuza, domn al Moldovei, a fost ales domnitor și în Țara Românească.
Alegerea aceluiași om, la Iași și București, nu era explicit permisă, dar nici interzisă. Otomanii s-au plâns, dar nu au avut ce face. Artificiul politic a fost acceptat, eventual.
Cuza a început procesul de formare al unui stat unit românesc. Alegerea colonelului moldovean a fost mereu o soluție temporară. Un domn străin era varianta dorită.
1984 - PRIMUL MAC
Acum 40 de ani, Apple a început vânzările primului model Macintosh. Presa vremii a scris că este o revoluție. Ecranul și unitatea erau incluse, avea mouse și interfață grafică.
Macintosh a fost primul calculator care avea aceste caracteristici și care s-a vândut în număr mare. 50.000 de bucăți au fost comercializate în SUA în 74 de zile.
Acest prim Mac a fost popularizat și printr-o reclamă celebră, apărută în timpul Superbowl din 1984 și făcută de Ridley Scott. Linia Macintosh a durat până în 1997.
1935 - BERE LA CUTIE
Un magazin din Richmond, statul american Virginia, a început să vândă un produs unic în lume la acea vreme: bere la cutie. Producătorul era o berărie din New Jersey.
Lotul inițial a fost de doar 2.000 de cutii, în cazul în care acest experiment ar fi eșuat. Nu a fost cazul. Berea la cutie a fost un succes. Dozele nu se spărgeau ca sticlele.
În statul american Massachusetts există și un muzeu al cutiilor de bere. Sunt de peste 5.000 de exponate. Locul e pe lista celor mai ciudate muzee din SUA.
Editor : B.C.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News