Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 13 iunie
Cele mai importante evenimente petrecute pe 13 iunie:
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 12 octombrie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 16 august
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 25 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 24 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 11 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 8 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 4 iunie
1944 - ARMA RĂZBUNĂRII
La o săptămână după ce Aliații au debarcat în Normandia, naziștii loveau Londra cu un nou tip de armă. Era vorba de racheta de croazieră V-1, prima "armă a răzbunării".
"V" venea de la cuvântul german pentru răzbunare. Prima a picat lângă un pod de cale ferată din Londra. Opt civili au fost uciși. Peste 10.000 de V-1 au lovit Marea Britanie.
Arma era o bombă cu aripi și un motor primitiv cu reacție. Din cauza zgomotului făcut, britanicii i-au zis "bomba bâzâitoare". Doar un sfert dintre V-1 și-au atins ținta.
1990 - MINERI CONTRA PROTESTATARI
Regimul condus de Ion Iliescu trimite poliția și muncitori din fabricile din București contra manifestanților pașnici din piața Universității, care strigau "Jos comunismul".
Apar ciocniri prin centrul Capitalei. Pe seară, Ion Iliescu a spus că "legionari" ar fi în spatele manifestanților. Mai multe trenuri pline cu mineri din Valea Jiului erau pe drum.
Ortacii ajung în București pe 14 iunie. Bat manifestanți și devastează sediile partidelor istorice și ziarelor libere. Iliescu le mulțumește. Violențele ajung în presa străină.
2000 - FAȚĂ ÎN FAȚĂ CU DUȘMANUL
Pentru prima dată de la divizarea peninsulei Coreea între nord și sud, liderii celor două țări dușmane se văd față în față. Președintele sud-coreean a mers la Phenian.
Kim Dae-jung s-a întâlnit cu dictatorul nord-coreean de atunci, Kim Jong-il. Au discutat despre reunificarea țării și a familiilor despărțite de frontiera trasată în 1953.
Summitul a dat speranță în sud. Liderul de la Seul a primit premiul Nobel pentru Pace. Dar ulterior s-a aflat că Nordul a primit 500 milioane $ ca să participe la acest summit.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News