Live

Video Digistoria – Cele mai importante evenimente 2 februarie

Data actualizării: Data publicării:

2004 - Elvețianul Roger Federer ajungea pe locul 1 în clasamentul ATP. Devenea cel mai bun jucător de tenis din acel timp. Va rămâne numărul 1 ATP 237 de săptămâni consecutive. Asta însemană mai bine de 4 ani. Este un record care nu a fost doborât niciodată. Roger Federer avea 22 de ani când a ajuns numărul 1 mondial pentru prima dată. Cu câteva luni înainte, câștigase primul său turneu. Roger Federer s-a retras din activitate în septembrie 2022. trecuseră 24 de ani de la primul meci în circuitul ATP.

1943 - Bătălia de la Stalingrad se termină după cinci luni. Ultimii soldați germani care mai luptau în orașul de pe Volga se predau Armatei Roșii. Stalingrad era o ruină. A fost una dintre cele mai sîngeroase lupte din cel de-al Doilea Război Mondial. Circa 2 milioane de soldați au murit. Printre ei sunt și peste 100.000 de români.

1901 - Regina Victoria era condusă pe ultimul drum după domnia record de la acea vreme. Sverana a lăsat dispoziții clare despre funeralii. Este un ghid de urmat și în prezent. Regina nu a vrut să fie înmormântată ca fiică de soldat. Sicriul a fost urcat pe un afet de tun. Urma să fie tras de cai, dar până la urmă a fost tras de marinari britanici.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 25 iunie

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 24 iunie

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 iunie

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 13 iunie

Partenerii noștri