Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 31 octombrie
Cele mai importante evenimente petrecute în 31 octombrie:
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 12 octombrie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 16 august
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 25 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 24 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 13 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 11 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 8 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 4 iunie
1940 - VICTORIE PENTRU MAREA BRITANIE
Acum 83 de ani, Marea Britanie a proclamat victoria în confruntarea aeriană cu Luftwaffe deasupra Canalului Mânecii. Bătălia Angliei s-a terminat cu victoria aliaților.
Pentru că forța aeriană a britanicilor nu a fost înfrântă, Hitler a amânat definitiv invazia terestră a Marii Britanii. A fost prima mare înfrângere pentru Al Treilea Reich.
A fost un punct de cotitură pentru istoria omenirii. Insulele britanice, rămase libere, devin rampă de lansare pentru soldații aliați care au eliberat Europa de Vest în 1944.
2000 - EXPEDIȚIA 1
Doi ruși și un american au decolat din Kazahstan, acum 23 de ani, către Stația Spațială Internațională. Cei trei au fost Expediția 1, prima misiune de lungă durată pe SSI.
Au stat pe orbită 136 de zile. A fost începutul prezenței continue a oamenilor pe Stația Spațială Internațională. În prezent, pe SSI se află echipajul Expediției 70.
Stația este cel mai mare obiect aflat pe orbită și poate fi văzută cu ochiul liber de la sol. Va rămâne în activitate până la finalul anului 2030, cel puțin, au anunțat SUA.
1961 - ÎNGROPAREA DICTATORULUI
Acum 62 de ani, Uniunea Sovietică a închis ultimul capitol al cultului personalității al lui Stalin. Corpul dictatorului a fost scos din mausoleul din Piața Roșie și îngropat.
Stalin a primit un mormânt la umbra zidului Kremlinului. Când dictatorul a murit, în 1953, corpul lui a fost îmbălsămat și a fost pus lângă Lenin, în mausoleu.
Înmormântarea lui Stalin a avut loc discret, fără vreun anunț. Placa de pe mausoleu, pe care scria Lenin și Stalin, a fost înlocuită cu cea originală, pe care scria doar Lenin.
Editor : Ioana Coman
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News