Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 30 octombrie
Cele mai importante evenimente petrecute în 30 octombrie:
Incendiu puternic într-un bloc din Sectorul 3 al Capitalei. Două persoane au fost evacuate
Catedrala Notre Dame din Paris, afectată de incendiul devastator, își redeschide porțile după 5 ani. Cât a costat restaurarea
„Pălăriile Patriei”. Profesoare din Rusia, păcălite să facă și să poarte coifuri din staniol. Motivul invocat de cel care a făcut farsa
Momentul în care un individ aruncă un cocktail Molotov printre mașini, în Arad
Sumele uriașe cheltuite de candidații la alegerile prezidențiale din SUA
O ambarcațiune a fost cuprinsă de flăcări pe Dunăre
Incendiu puternic la o hală de procesare şi depozitare a deşeurilor reciclabile, în județul Iași
O femeie din București a fost arestată după ce a incendiat o mașină. Ce le-a mărturisit anchetatorilor
Prima reacție SRI, după alerta de securitate emisă de SUA: „SRI nu are date pentru creșterea nivelului de alertă teroristă”
#COLECTIV
Acum 8 ani, trupa „Goodbye to Gravity” își lansa noul album. Peste 300 de oameni au venit la concertul din clubul Colectiv din București. Nimeni nu bănuia ce a urmat.
La o oră de la începutul concertului, au fost pornite efectele pirotehnice şi iadul s-a dezlănţuit. Clubul a fost rapid cuprins de flăcări. 153 de secunde a durat incendiul.
27 de tineri au murit pe loc, alţi 37 s-au decedat în următoarele luni din cauza rănilor suferite: arsuri grave şi intoxicaţi cu fum. Alţi peste 160 au fost răniţi.
1938 - INVAZIE EXTRATERESTRĂ
Acum 85 de ani, milioane de oameni din SUA au crezut că marțienii au invadat statul New Jersey. Auziseră la radio, la știri, că războiul între Pământ și Marte începuse deja.
Panica a fost creată de o adaptare pentru teatru radiofonic a romanului „Războiul Lumilor” al lui H.G. Wells. Cartea a fost transformată într-o serie de buletine de știri.
Cei care au prins începutul emisiunii, știau despre ce este vorba. Dar mulți au dat drumul pe parcurs, și s-au panicat. Actorul american Orson Welles a fost naratorul piesei.
1961 - APOGEUL BOMBELOR NUCLEARE
Acum 62 de ani, un bombardier sovietic Tupolev 95 a lansat bomba pe care o avea la bord deasupra unei insule din oceanul Arctic. Era vorba de bombă atomică.
Dispozitivul, poreclit Bomba Țarului, a fost activat la 4.000 m altitudine. A explodat cu o forță de 50 MT, de 10 ori cât toate bombele pe front între 1939 și 1945.
A fost cea mai puternică explozie nucleară înregistrată vreodată. Deflagrația s-a văzut și de la 1.000 km. Ciuperca nucleară a fost observată și la 800 km distanță.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News