Live

Video Digistoria - cele mai importante evenimente petrecute în 27 februarie

Data publicării:

1925 - FONDATORUL CORULUI MADRIGAL

În localitatea Urleta, din județul Prahova, se năștea Marin Constantin, cel care a fondat, în 1963, Corul Madrigal, cel mai longeviv și de succes ansamblu coral din România. Marin Constantin a fost doctor în muzică, compozitor, dirijor și, pentru o vreme, director al Operei Naționale din București. A condus Corul Madrigal aproape 50 de ani.

Este singurul român care a primit distincția UNESCO "Ambasador al Bunăvoinței". I-a fost înmânată la Paris în 1992. Marin Constantin a murit la 1 ianuarie 2011.

2015 - ASASINAT POLITIC

Boris Nemțov, unul dintre liderii opoziției din Rusia, se plimba cu iubita lui prin centrul Moscovei când un asasin îl împușcă de 8 ori. Boris Nemțov moare pe loc. Cu câteva ore înainte să moară, anunțase un mare miting împotriva războiului pornit de Rusia în estul Ucrainei. Iubita ucraineancă a lui Nemțov a supraviețuit atacului.

Putin a coordonat ancheta și în câteva zile a fost găsit "asasinul" - un cecen din garda lui Ramzan Kadârov. Opoziția din Rusia crede că cecenul este țapul ispășitor.

1933 - PRETEXT PENTRU DICTATURĂ

În jurul orei 21, clădirea Reichstag din Berlin, sediul Parlamentului german, ia foc. În două ore, interiorul clădirii este distrus aproape complet de flăcări. Hitler ajunge în fața Reichstag și este întâmpinat de Goring, care îi spune că focul a fost pornit de comuniști. Un comunist olandez, găsit în clădire, este scos vinovat.

Pe fondul incendiului, Hitler suspendă majoritatea drepturilor și libertăților civile în Germania. Naziștii încep să-i prigonească pe toți cei care nu susțineau cauza lor.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 25 iunie

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 24 iunie

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 iunie

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 13 iunie

Partenerii noștri