Video Digistoria - cele mai importante evenimente petrecute în 23 februarie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 16 august
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 25 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 24 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 13 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 11 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 8 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 4 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 2 iunie
1954 INJECȚIA CARE A SALVAT VIEȚI
Un grup de copii de la o școală din orașul american Pittsburgh primeau vaccinul împotriva poliomielitei făcut de doctorul Jonas Salk. El a făcut personal fiecare injecție. De la această școală, a început o campanie de imunizare în masă în toată SUA. Ca să dea un exemplu, Elvis Presley s-a vaccinat în fața camerelor, la Ed Sullivan Show.
Poliomielita era atunci o boală contagioasă, care ducea la paralizie sau moarte. Copiii erau vulnerabili. Dar, datorită vaccinului, boala aproape că a fost eradicată de pe glob.
1981 FANTOMA DICTATURII
Antonio Tejero, ofițer în Guardia Civil din Spania, împreună cu 150 de oameni, intră în clădirea Parlamentului și ia ostatici deputații. Era o tentativă de lovitură de stat. Puciștii au încercat să blocheze tranziția Spaniei către democrație. Dar nu a mers. Lovitura finală a venit de la Regele Juan Carlos, care a denunțat puciul, în direct, la TV.
Luarea de ostatici s-a terminat după 18 ore. Nimeni nu a fost ucis. Eșecul puciului a garantat tranziția Spaniei de la dictatură militară la o democrație modernă.
1999 ORAȘ SUB ZĂPADĂ
Cu un minut înainte de ora 16, o avalanșă s-a pornit deasupra stațiunii alpine Galtur din Austria. Un zid de zăpadă de 50 m înălțime a venit la vale cu 290 km/h. Orașul Galtur a fost îngropat. Avalanșa a distrus clădiri, a răsturnat mașini și a ucis 31 de oameni, inclusiv turiști. Alte 26 de persoane au fost scoase în viață din zăpadă.
De 40 ani nu mai fusese o așa avalanșă în Alpi. Galtur nu avea bariere de protecție, deoarece stațiunea era într-o zonă "verde", adică sigură la avalanșe.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News