Live

Video Digistoria - cele mai importante evenimente petrecute în 23 februarie

Data actualizării: Data publicării:

1954 INJECȚIA CARE A SALVAT VIEȚI

Un grup de copii de la o școală din orașul american Pittsburgh primeau vaccinul împotriva poliomielitei făcut de doctorul Jonas Salk. El a făcut personal fiecare injecție. De la această școală, a început o campanie de imunizare în masă în toată SUA. Ca să dea un exemplu, Elvis Presley s-a vaccinat în fața camerelor, la Ed Sullivan Show.

Poliomielita era atunci o boală contagioasă, care ducea la paralizie sau moarte. Copiii erau vulnerabili. Dar, datorită vaccinului, boala aproape că a fost eradicată de pe glob.

1981 FANTOMA DICTATURII

Antonio Tejero, ofițer în Guardia Civil din Spania, împreună cu 150 de oameni, intră în clădirea Parlamentului și ia ostatici deputații. Era o tentativă de lovitură de stat. Puciștii au încercat să blocheze tranziția Spaniei către democrație. Dar nu a mers. Lovitura finală a venit de la Regele Juan Carlos, care a denunțat puciul, în direct, la TV.

Luarea de ostatici s-a terminat după 18 ore. Nimeni nu a fost ucis. Eșecul puciului a garantat tranziția Spaniei de la dictatură militară la o democrație modernă.

1999 ORAȘ SUB ZĂPADĂ

Cu un minut înainte de ora 16, o avalanșă s-a pornit deasupra stațiunii alpine Galtur din Austria. Un zid de zăpadă de 50 m înălțime a venit la vale cu 290 km/h. Orașul Galtur a fost îngropat. Avalanșa a distrus clădiri, a răsturnat mașini și a ucis 31 de oameni, inclusiv turiști. Alte 26 de persoane au fost scoase în viață din zăpadă.

De 40 ani nu mai fusese o așa avalanșă în Alpi. Galtur nu avea bariere de protecție, deoarece stațiunea era într-o zonă "verde", adică sigură la avalanșe.



Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Un milionar român la Paris: ”Bă, ce sărac e ăsta, vai mama lui”. Ce obișnuiește să facă în Capitală: ”E mult mai ieftin”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 25 iunie

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 24 iunie

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 iunie

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 13 iunie

Partenerii noștri