Live

Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 22 august

Data publicării:

1485 - "REGATUL MEU PENTRU UN CAL"

Regele Richard al III-lea al Angliei moare în bătălia de la Bosworth, lupta care a decis Războiul Rozelor. Ultimele sale cuvinte ar fi fost "regatul meu pentru un cal". Cel puțin așa a dramatizat Shakespeare ultimele clipe ale regelui în piesa "Richard al III-lea". În istorie a rămas doar că monarhul a murit în lupta cu adversarii săi. Cu moartea regelui, s-a terminat și dinastia lui, și lupta dintre familiile Lancaster și York. Tronul Angliei a fost câștigat de Henric al VII-lea, fondatorul dinastiei Tudor.

1962 - ATAC LA PREȘEDINTE

O grupare paramilitară franceză a încercat să-l ucidă pe președintele Charles de Gaulle. Extremiștii se opuneau independenței Algeriei, pe care de Gaulle o acceptase. Atacul a avut loc într-o suburbie a Parisului. Trei oameni au tras cu arme automate în mașina cu care mergeau președintele și soția lui. Toate gloanțele au ratat. 14 găuri de gloanțe au fost găsite în limuzina Citroen DS (DE-ES) a lui de Gaulle. Liderul francez a zis că mașina i-a salvat viața. Despre atacatori, a exclamat că "au tras ca porcii".

2006 - GENIU EXCENTRIC

Grigori Perelman, un matematician rus din Sankt Petersburg, a primit unul dintre cele mai importante premii din matematică. Dar rusul nu l-a acceptat. A zis că nu este interesat de bani sau de faimă și că nu vrea ca lumea să se uite la el de parcă ar fi un animal la zoo. Perelman a refuzat medalia și 15.000 $ canadieni. În 2010, rusul a refuzat un alt premiu prestigios, în valoare de un milion de dolari. Grigori Perelman stă în Sankt Petersburg și vorbește foarte rar cu presa.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Scandal în timpul meciului: ”Dacă nu ștergi, te bat”. VIDEO Scene incredibile în Giulești: ”Luați-l pe ăsta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 26 septembrie

Ne pierdem istoria digitală. 25% dintre toate paginile web care au existat la un moment dat între 2013 și 2023 nu mai sunt accesibile

Se împlinesc 50 de ani de la inaugurarea Transfăgărășanului. Cum relata presa vremii construcția “Epocii de Aur”

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 8 septembrie

Partenerii noștri