Live

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 21 martie

Data actualizării: Data publicării:

1919 - COMUNISM PE DUNĂRE

Ungaria este proclamată "republică sovietică" de către Bela Kun, un comunist ungur, născut în Ardeal și prieten cu Lenin. Era al doilea stat comunist din lume, după Rusia.

Una dintre primele acțiuni ale Ungariei sovietice este să înceapă un război cu vecinii săi, pentru teritoriile pierdute de Ungaria ca urmare a înfrângerii din războiul mondial.

Republica sovietică Ungară va exista până în august 1919, când Armata Română intră triumfătoare în Budapesta. Bela Kun fuge în URSS și este executat de Stalin în 1938.


1963 - ÎNCHISOAREA SE ÎNCHIDE

Închisoarea Alcatraz din Golful San Francisco se închidea. Ultimii prizonieri erau transferați în alte locuri. Locul era infam pentru condițiile dure. Evadarea era ca și imposibilă.

Închisoarea Alcatraz a fost întâi un fort militar american. În 1934, a devenit penitenciar pentru cei mai răi din SUA. Al Capone și Machine Gun Kelly au fost închiși aici.

După 29 de ani de activitate, autoritățile americane au decis că Alcatraz nu mai respectă normele și că renovarea ar costa prea mult. Locul a devenit muzeu, ce e și astăzi.

2006 - PASĂREA ALBASTRĂ CARE ADUCE MESAJE

Jack Dorsey și trei prieteni fondau o companie pe care au numit-o Twitter. Era o nouă rețea de socializare. Dorsey a trimis primul mesaj: "Fac setările pentru twttr".

"Twitter", a explicat Jack Dorsey, înseamnă informații scurte sau ciripit de pasăre. I s-a părut că descrie perfect o rețea de socializare bazată pe mesaje scurte, concise.

Inițial, Twitter a fost o rețea închisă, dar a fost deschisă publicului în 2006. În prezent, Twitter are 450 de milioane de utilizatori activi lunar. Elon Musk este proprietarul.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 25 iunie

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 24 iunie

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 iunie

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 13 iunie

Partenerii noștri