Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 18 martie
Cele mai importante evenimente petrecute în 18 martie:
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 12 octombrie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 16 august
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 25 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 24 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 13 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 11 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 8 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 4 iunie
1944 - VEZUVIU ERUPE
Acum 80 de ani, a avut loc cea mai recentă erupție a vulcanului Vezuviu. Lavă încinsă a ieșit din crater și a început să curgă spre satele de la poalele muntelui.
Al Doilea Război Mondial era în plină desfășurare. Un aerodrom militar SUA era la 5 km de Vezuviu. Cenușa încinsă și pietrele au distrus zeci de avioane militare.
Trei sate italiene au fost complet distruse. Aceasta a fost cea din urmă erupție a Vezuviu din secolul XX. Vulcanul este monitorizat constant de autoritățile italiene.
1965 - PLIMBARE ÎN SPAȚIU
Cosmonautul sovietic Andrei Leonov a ieșit din naveta Voshod care îl dusese în spațiu și a stat 12 minute și 9 secunde în vidul cosmic. Era prima "plimbare în spațiu".
Era încă o premieră sovietică în cursa spațială. Momentul a fost filmat color, ca imaginile să aibă efect maxim pentru propagandă. Nu se vede că Leonov era să moară.
Costumul lui Leonov s-a umflat în spațiu și nu a mai putut intra în navetă. Ca să încapă, a depresurizat costumul. Leonov a fost și primul om care desenează ceva în spațiu.
37 ÎMPĂRATUL GROAZEI
Senatul Romei l-a proclamat pe Caligula drept împărat, după moartea lui Tiberiu, bunicul lui adoptiv. Caligula era iubit de romani, deoarece fostul împărat era detestat.
Tatăl natural al lui Caligula, Germanicus, fusese un lider militar popular, dar care murise în luptă. Cronicile spun că primele șase luni ale domniei sale au fost bune și stabile.
Apoi, istoricii vremii scriu despre cruzimea, sadismul, extravaganțele și perversiunile lui Caligula. Al treilea împărat al Romei a rămas în istorie ca un tiran nebun.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News