Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 16 martie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 16 august
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 25 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 24 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 13 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 11 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 8 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 4 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 2 iunie
2014 - VOT CU ARMA LA TÂMPLĂ
Crimeea, regiune autonomă a Ucrainei, organizează un referendum pentru alipirea la Rusia după ce soldați ruși fără însemne invadează și ocupă regiunea.
Referendumul a fost boicotat de tătarii din Crimeea și a fost condamnat de Ucraina și de Adunarea Generală a ONU. 96% dintre votanți au susținut unirea cu Rusia.
Rezultatul votului era cunoscut de dinainte. Nu se știe care a fost rezultatul real. Orașul Sevastopol și peninsula Crimeea sunt recunoscute internațional ca Ucraina.
1926 - PRIMA RACHETĂ MODERNĂ
Americanul Robert Goddard testează cu succes prima rachetă cu propulsie lichidă. Dispozitivul era alimentat cu oxigen lichid și benzină. S-a ridicat la 12 metri în aer.
Era un rezultat modest, dar era începutul erei moderne a rachetelor. Până acum, toate rachetele folosite aveau combustibil solid. Erau artificii care nu puteau fi stinse.
Combustibilul lichid a permis controlul propulsiei. Robert Goddard a continuat să îmbunătățească rachetele sale. Este considerat un pionier al explorării spațiului.
1867 - PĂRINTELE CHIRURGIEI MODERNE
Chirurgul britanic Joseph Lister publică un articol în revista The Lancet în care vorbea despre avantajele sterilizării și igienizării sălilor în care aveau loc operații.
Doctorul Lister a arătat, cu exemple concrete, că spălatul pe mâini, curățarea instrumentelor, folosirea de bandaje sterile și altele reduc semnificativ infecțiile din spitale.
Articolul chirurgului britanic a fost unul revoluționar la vremea aceea. A inaugurat o nouă eră a medicinei. Teoriile lui Joseph Lister sunt de bază și astăzi în spitale.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News