Digistoria - cele mai importante evenimente petrecute în 14 februarie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 16 august
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 25 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 24 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 13 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 11 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 8 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 4 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 2 iunie
2005 - YOUTUBE SE DESCHIDE
Un grup de studenți din Statele Unite lansau o platformă unde puteau fi încărcate videoclipuri. Au numit noul lor proiect YouTube. Primul sediu - deasupra unei pizzerii.
Primul clip a fost încărcat pe YouTube în aprilie. Se cheamă "Eu la zoo". Este Jawed Karim, unul dintre fondatori, într-o vizită la Zoo San Diego. Clipul există și azi pe YouTube.
În 2006, platforma a fost cumpărată de Google. În prezent, YouTube are 2,6 miliarde de utilizatori activi. 500 de ore de videoclipuri sunt încărcate pe YouTube în fiecare minut.
1989 - CONDAMNARE LA MOARTE
Ayatollahul Khomeini, liderul suprem al Iranului, emite un decret religios - fatwa - prin care ordonă musulmanilor să îl omoare pe scriitorul americano-britanic Salman Rushdie.
Această condamnare la moarte nu a fost anulată. În 2022, Salman Rushdie este atacat în timp ce ținea un discurs în SUA. Agresorul era susținător al regimului iranian.
Salman Rushdie a spus că a fost norocos că a scăpat cu viață. Totul i se trage de la cartea "Versetele satanice". Khomeini a considerat-o blasfemie față de Islam.
1888 - LEU CU LEU S-A FĂCUT UN ATENEU
Ateneul Român, o clădire măreață, inspirată din vechile temple grecești, era inaugurată cu fast. Construcția a durat doi ani. Clădirea a fost desenată de un francez.
O parte din fonduri a fost strânsă printr-o subscripție publică. Au fost vândute 500.000 de bilete de 1 leu. De aici și sloganul legendar "Dați un leu pentru Ateneu".
Sala principală de concerte are 1.000 de locuri. Iar pe perete este o frescă uriașă care prezintă istoria țării, de la cucerirea Daciei până la Marea Unire de la 1918.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News