Live

Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 14 august

Data publicării:

1949 - ALEGERI LIBERE

Vest-germanii au fost chemați la urne pentru primele alegeri de după război. Totodată, a fost primul scrutin liber de după 1933, când naziștii au preluat puterea.

Germania de Vest fusese creată cu câteva luni înainte, prin unirea zonelor controlate de aliații vestici. Aproape toate partidele de pe liste promovau un stat democratic.

Victoria în alegeri a fost a alianței CDU/CSU, condusă de Konrad Adenauer, fost primar al Köln. Acesta a ajuns apoi primul cancelar postbelic. A fost începutul renașterii țării.

1988 FINAL DE EPOCĂ

Enzo Ferrari, fondatorul companiei auto care îi poartă numele, a murit acum 35 de ani în reședința sa din Maranello, Italia. Decesul a fost anunțat după două zile.

A fost dorința lui Enzo Ferrari, deoarece nașterea lui a fost înregistrată târziu. Avea 90 de ani. Înainte să moară, a apucat să vadă lansarea modelului F40.

Echipa de Formula 1, marea pasiune a lui Enzo Ferrari, a onorat memoria fondatorului prin câștigarea Marelui Premiu al Italiei, la Monza, ținut la puțin timp după deces.

2015 - FENOMENUL HAVANA

Statele Unite au redeschis ambasada din Havana, după cinci decenii de întrerupere a relațiilor diplomatice. A fost începutul unei noi ere în relațiile dintre SUA și Cuba.

Dar la un an după redeschiderea ambasadei, au început problemele. Diplomații americani au început să audă zgomote ciudate, după care li s-a făcut foarte rău.

Unii diplomați s-au ales cu probleme pe termen lung. Boala misterioasă a fost numită "sindromul Havana". Sunt bănuieli că a fost un atac cu arme ultrasonice.

Editor : B.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Marele trădător al Ucrainei” a agresat-o pe fosta sa soție, de față cu copiii lor! Ce au făcut cele două fetițe

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 26 septembrie

Ne pierdem istoria digitală. 25% dintre toate paginile web care au existat la un moment dat între 2013 și 2023 nu mai sunt accesibile

Se împlinesc 50 de ani de la inaugurarea Transfăgărășanului. Cum relata presa vremii construcția “Epocii de Aur”

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 8 septembrie

Partenerii noștri