Live

Video Digistoria - cele mai importante evenimente petrecute în 13 aprilie

Data actualizării: Data publicării:

2022 - MOSCOVA SE SCUFUNDĂ 

Crucișătorul rusesc Moscova, nava-amiral a Florei Mării Negre, se scufundă după ce este lovit de cel puțin două rachete ucrainene. Nava era la 120 km sud de Odesa. Oficial, un singur om a murit. Neoficial, este vorba de sute de morți. Este prima navă-amiral pe care rușii o pierd în 117 ani. Scufundarea Moscovei a fost o lovitură gravă.

Este nava care le-a cerut grănicerilor de pe insula Șerpilor să se predea și care a primit celebrul răspuns. Ucraina a scos timbre cu insula Șerpilor și scufundarea Moscovei.

1929 - MAȘINI RAPIDE PE MALUL MEDITERANEI

Principatul Monaco găzduiește primul Mare Premiu la automobilism. Pentru că nu e loc de un circuit special, mașinile aleargă pe străzile șerpuitoare din Monte-Carlo. Participarea a fost pe bază de invitație. Primul câștigător al Marelui Premiu al Monaco a fost un britanic, care pilota un Bugatti. Cursa a luat amploare în anii ce au urmat.

În prezent, Marele Premiu monegasc este una dintre cele mai prestigioase curse din lume. Este în calendarul Formulei 1 încă de la primul sezon, cel din 1950.

1591 - BĂTĂLIE PE CERUL EUROPEI MEDIEVALE

Deasupra orașului Nuremberg din Germania are loc un fenomen bizar, care a fost surprins de cronicile și ziarele vremii. Orășenii povestesc despre o luptă aeriană. Martorii au spus că au văzut un triunghi mare și negru, sute de sfere, cilindri și cruci de diverse mărimi care se mișcau haotic pe cer. Unele obiecte chiar au căzut la sol.

Un desen al fenomenului este păstrat la biblioteca din Zurich. Nici până în ziua de astăzi nu există o explicație certă, dacă a fost un fenomen natural sau OZN-uri.

Editor : Georgiana Marina

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 25 iunie

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 24 iunie

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 iunie

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 13 iunie

Partenerii noștri