Live

Video Digistoria - cele mai importante evenimente petrecute în 1 martie

Data publicării:

1998 - FILM DE UN MILIARD

"Titanic" a devenit primul film din istorie care a avut încasări de 1 miliard de dolari la nivel global. Pelicula fusese lansată cu câteva luni înainte și era un fenomen.

Succesul "Titanic" nu s-a oprit aici. Până a ieșit din cinematografe, filmul a strâns 1,8 miliarde de dolari. "Titanic" a fost 12 ani pelicula cu cele mai mari încasări.

Recordul a fost depășit în 2010 de "Avatar", făcut de James Cameron, ca și "Titanic". Paradoxal, înainte de lansare, criticii au prezis că "Titanic" va fi un eșec.

1692 - VÂNĂTOARE DE VRĂJITOARE

Trei femei - două coloniste și o sclavă - sunt aduse în fața magistraților din Salem, o colonie engleză din Massachusetts. Toate trei erau acuzate de vrăjitorie.

A fost începutul proceselor de vrăjitorie de la Salem, unul dintre cele mai influente momente ale istoriei americane. Cele două coloniste au fost găsite vinovate și executate.

Sclava, pe nume Tituba, a recunoscut că este vrăjitoare, dar nu a pățit nimic. Procesele de la Salem sunt astăzi, în SUA, sinonime cu procesele bazate de acuzații false.

1953 -PRĂBUȘIREA UNUI DICTATOR

Iosif Stalin, dictatorul Uniunii Sovietice și unul dintre cei mai temuți oameni de pe glob, suferă o hemoragie cerebrală. Un servitor îl găsește întins pe jos, în cameră.

Abia pe seară, în jurul orei 23, o servitoare își face curaj și deschide ușa, deoarece Stalin nu dăduse niciun semn. Dictatorul nu mai era conștient. A mai trăit doar 4 zile.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 20 de ani, e iubita fiului unui interlop arestat și câștigă o avere în fiecare lună. Tatăl ei a scos oamenii pe străzi

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Partenerii noștri