Live

Simion confirmă că le-a cerut 60.000 de euro candidaţilor AUR la parlamentare: „Aşa este conceput sistemul electoral din România”

Data actualizării: Data publicării:
Liderul AUR, George Simion. Foto: Profimedia

Preşedintele AUR, George Simion, a confirmat marți că le-a cerut 60.000 de euro candidaţilor la parlamentare, el motivând că aşa este conceput sistemul electoral din România. Simion a mai spus că banii sunt viraţi în contul partidului şi raportaţi la AEP, în mod transparent.

„Tuturor candidaţilor la alegerile parlamentare li s-a cerut să contribuie, conform legii, la bugetul de campanie, să asigure precampania şi campania electorală, pentru că aşa este conceput sistemul electoral din România, candidaţii suportă aceste cheltuieli”, a spus George Simion marți, într-o conferinţă de presă, potrivit News.ro.

Liderul AUR a precizat că există şi dovezi privind virarea acestor bani în contul partidului, transparent şi raportând la AEP aceste cheltuieli.

Simion: Candidații plătesc

Întrebat dacă este vorba de suma de 60.000 de euro, George Simion a confirmat că este vorba despre această sumă cerută candidaţilor AUR la parlamentare.

Simion a mai spus că şi în 2020 candidaţii şi-au plătit cheltuielile făcute în campanie. Întrebat dacă această sumă este o condiţie obligatorie, George Simion a spus: „Nu este o condiţie obligatorie, ce este obligatoriu este ca respectivii să nu fie pasibili de a fi infiltraţi de PSD şi PNL pe listele noastre electorale şi tocmai de aceea am eliminat marea majoritate a candidaţilor veniţi de la PSD şi de la PNL”.

„Am tăiat la sânge”

Simion a mai spus că o altă condiţie este susţinerea filialelor.

Întrebat dacă cei trei care au demisionat luni din grupul AUR erau infiltraţi de la PNL şi PSD, George Simion a răspuns că nu poate face o astfel de afirmaţie. „Pot să vă spun că am tăiat la sânge în listele pentru Parlament, pentru a ne asigura că, odată ajunşi acolo, nu vor întoarce armele”.

Doi deputaţi şi un senator şi-au dat luni demisia din AUR, pe fondul neînţelegerilor privind listele la parlamentare.

Deputatul Ringo Dămureanu a declarat în plen că s-au cerut 60.000 de euro pentru candidatură, pentru locuri eligibile şi a cerut demisia din funcţia de preşedinte al AUR a lui George Simion, pe care l-a numit „impostor politic”.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Interzis pe viață! A intrat pentru prima dată în ringul de box și ce a urmat a provocat revoltă: ”Arestați-l!”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Nicolae Ciucă e pe locul doi în preferințele românilor pentru prezidențiale, după Marcel Ciolacu, conform unui sondaj distribuit de PNL

Nicolae Ciucă: „Se încearcă foarte mult ca în turul doi să intre liderul PSD şi liderul AUR. Din păcate, e şi dorinţa Rusiei”

Nicușor Dan: Referendumul pentru București, dacă va fi aprobat în CGMB, trebuie să aibă loc simultan cu primul tur al prezidențialelor

Au fost definitivate candidaturile pentru diaspora, la alegerile parlamentare. 18 partide și doi independenți, în competiția electorală

Partenerii noștri